Klik gelijk door naar


Authors

Thruxton - Race 7 - GP2

Thruxton - Race 7 - GP2

Afgelopen weekend zijn we aan het tweede deel van het seizoen begonnen. De zevende wedstrijd vond plaats op het speciale circuit van Thruxton. Een circuit vergelijkbaar als Thruxton is er niet, het is een onwijs snel circuit waar je het merendeel boven de vierde versnelling zit. Daarnaast is het een heel zwaar circuit  voor de rechterkant van de band. Door de hoge snelheden en het vele glijden van de motor zorgt ervoor dat een achterband het maar een paar ronden volhoud. Na de teleurstelling van Snetterton kenden we dit weekend gelukkig weer een goed weekend.

 

Vrijdag:

De weersvoorspellingen voor dit weekend waren veelbelovend en ook op vrijdagochtend was het weer lekker. We begonnen de sessie met wat onrustigheid van de motor in de snelle bochten, na een pitstop halverwege de sessie konden we dit oplossen en zo kwam ik lekker in mijn ritme, iets wat erg belangrijk is op deze baan. Ik kon elke ronde een stapje maken en steeds wat van mijn tijd afrijden. De motor begon wel steeds meer te glijden op de oude banden die we gebruikten.

De tweede vrije training wisten we weer een stap voorwaarts te maken, vooral in het langzamere deel van het circuit. We reden nog steeds op oude banden maar toch wist ik al rondentijden te rijden die sneller waren dan dat ik hier ooit geweest was. Het gevoel met de motor was dus goed en nu konden we ons gaan focussen op één echte snelle ronden in de kwalificatie.

 

Zaterdag:

Op zaterdag ochtend was het wat bewolkt en was de wind wat harder gaan waaien. Hierdoor waren de omstandigheden iets anders dan op de vrijdag en moesten bepaalde bochten iets anders genomen worden. In het eerste deel van de sessie reed in alleen en kwam ik goed in mijn ritme met rondentijden sneller dan op de vrijdag ondanks de steeds ouder wordende banden. Halverwege de sessie hebben we een nieuwe achterband gestoken en ben ik opzoek gegaan naar een sleepje om op het lange rechte stuk wat tijd goed te kunnen maken. Ik ging samen met een wat snellere jongen naar buiten maar deze wilde mij niet inhalen dus ging ik een paar rondjes zelf pushen en zo verbeterde ik mijn tijd al met een halve seconde ten opzichte van vrijdag. In het laatste rondje vond ik nog een sleepje maar dit bracht helaas maar een minimale verbetering met zich mee. Zo eindigde ik deze sessie 0.6 seconden onder mijn snelste tijd van vorig jaar en op een 27e plek algemeen en een 10e plek in mijn klasse. We wisten dat er nog wat te halen viel en de concurrentie stond niet ver weg.

De eerste race had ik een goede start en ik kon bij het eerste aanremmoment gelijk een paar plekken goedmaken. En gelijk in mijn eerste ronden was ik al twee tienden sneller dan in de kwalificatie dus de snelheid zat er goed in. Ik kon net aan de staart van de grote groep voor mij blijven hangen. Naarmate de race vorderde moest ik deze groep iets laten gaan maar er zaten nog wel rijders dicht achter mij. Halverwege de race reed ik naar een rijder voor mij toe toen de safetycar naar buiten kwam vanwege een crash. Dit zorgde ervoor dat het hele veld weer bij elkaar kwam en ik gelijk bij de herstart nog een plekje kon winnen. In de laatste ronden moest ik nog genoeg verdedigen om mijn plek niet te verliezen maar ik wist hem er voor te houden en eindigde zo op een 20e plek algemeen en 7e in mijn klasse.

 

Zondag:

Op zondag besteedden we de warm-up om te proberen meer grip te creëren bij het uitkomen van de snelle bochten. De aanpassing die we gedaan hadden had echter niet het gewenste effect en dus gingen we voor de tweede wedstrijd terug naar de oude afstelling.

Ook de tweede race had ik weer een goede start en kon ik wat plekjes terugpakken het begin van de sessie verliep hetzelfde als de eerste wedstrijd en toen rijders voor me terug begonnen te zakken kregen we opnieuw een safetycar. Dit keer kreeg de rijder voor mij problemen precies op het moment dat de safetycar naar binnen ging en dus had ik gelijk een gat voor mij toen de race weer begon. Ik probeerde gelijk vol aan te zetten en zo reed ik het gat naar de rijder voor mij vrij snel dicht. De ronden daarna waren een gevecht tegen de snelle motor van een van de supersport rijders waarbij ik hem in de bochten buitenom voorbij kwam maar hij me op het rechte stuk weer terug wist te pakken. Dit duurde een aantal ronden en hij hield me dan ook erg op. De snellere motor van Jake wist ons beiden wel voorbij te komen op het rechte stuk en hij kon dan ook snel een gat slaan naar ons. Toen ik eenmaal de supersport rijder voorbij was waren er nog maar twee ronden over en had Jake een aanzienlijk gat. In deze twee ronden gaf ik alles maar kon ik Jake net niet voorbij steken. Als de race een ronde langer geweest was had er meer in gezeten. Ondanks dat wist ik in deze laatste twee ronden mijn snelste tijd nogmaals aan te scherpen wat ervoor zorgden dat we 1.6 seconden sneller waren in de race dan het jaar hiervoor.


Het was een goed weekend waarin ik weer een stap heb kunnen maken en echt plezier gehad heb op de motor en in de gevechten. De volgende wedstrijd vind plaats op een minstens even speciaal circuit, namelijk Cadwell Park. Dit is het weekend van 16-18 augustus en hier gaan we proberen het goede gevoel en de verbeteringen door te zetten!

Snetterton 300 - Race 6 - GP2

Snetterton 300 - Race 6 - GP2

0