Klik gelijk door naar


Authors

Val de Vienne Test & British GP2 2022

Val de Vienne Test & British GP2 2022

Vorige week hebben we de laatste test afgewerkt voordat het nieuwe seizoen weer begint! Nadat we in december nog een aantal dagen op het Spaanse circuit van Andalucia zijn wezen rijden was het nu tijd voor het korte, technische circuit van Val de Vienne in het Franse dorpje Le Vigeant. Drie dagen testen met goede weersvoorspellingen dus we keken er naar uit!

Foto: Wegrace Info

Ik was nog nooit op Val de Vienne geweest maar had wel al de nodige verhalen gehoord. Een kort baantje met veel draaien en keren. We reden een normale trackday dus we wisten dat het niveau niet al te hoog zou liggen. Het voornaamste doel van de test was dan ook goed veel rondjes maken en een lekker ritme opbouwen voor de eerste wedstrijd.

We begonnen de eerste dag met een lekker zonnetje maar koude temperaturen, de eerste sessie was dan ook vooral om de baan te leren kennen en zelf weer een beetje wakker te worden. Het was inderdaad kort draaien en keren met veel aaneengesloten bochten die continue in elkaar over gingen. Gedurende de eerste dag warmde het zonnetje de baan lekker op en kon ik veel rondjes draaien. We konden gelijk al wat dingen proberen met de afstelling van de motor die goed uitpakten en de rondentijden gingen gestaagd omlaag. Het was veel inhalen op de baan en het kwam dus ook niet veel voor dat ik een hele vrije ronde had maar toch voelde het goed om weer lekker rond te gaan. We reden bij een Nederlandse organisatie dus er waren veel bekenden aanwezig wat het lekker gezellig maakte.

Foto: Wegrace Info

De tweede dag was het wat meer bewolkt maar de temperatuur was zeker nog aangenaam. Ondanks een stevig windje kon ik me toch blijven verbeteren en gedurende dag konden we nog wat meer proberen met de afstelling van de motor. In december in Spanje had ik nog redelijk veel pijn aan mijn pols van de dubbele breuk vorig jaar maar hier in Frankrijk bleek al snel dat dit een stuk beter ging. Zelfs na twee dagen had ik weinig last van mijn pols tijdens het rijden en kon ik de gehele dag lekker door blijven rijden. Wat ook scheelt is dat tijdens het seizoen ik natuurlijk maar twee sessies per dag hoef te rijden en dat ik tijdens het testen er al snel vijf of zes op een dag rij. Hierdoor is de belasting ook veel hoger. De aanpassingen aan de motor pakte goed uit en ik voelde mij steeds meer op mijn gemak tijdens het rijden. Ik kon mooie constante sessies rijden en verschillende dingen uitproberen.

Foto: Wegrace Info

De laatste dag was in de voorspellingen altijd al een beetje minder met verwachte regen en een stevige wind. De ochtend viel reuze me en ondanks dat het af en toe een klein beetje spetterde zette de regen niet door en konden we lekker door blijven rijden. Veel rijders die in mijn sessie reden raakte al wat uitgeput en gingen eerder naar binnen waardoor er lekker veel ruimte op de baan was en ik veel rondjes kon rijden. Ik kon goede rondentijden rijden op oude banden en was lekker aan het rijden. Na de middag pauze zouden we nog twee sessies gaan rijden voor we moesten inpakken en de tocht naar huis begon maar helaas begon het gedurende de laatste sessie gelijk in het begin al achter op het circuit te regenen. Dit was een stuk meer water dan eerder op de dag en om geen onnodige risico’s te nemen begonnen we iets eerder met opruimen.

Het was een goede laatste test en het was lekker om weer in mijn ritme te komen met wat aangenamere temperaturen als het normaal in Nederland is rond deze tijd. We hebben veel rondjes kunnen maken en het gevoel begint weer wat terug te komen na bijna een jaar niet gereden te hebben met mijn pols.

Foto: Wegrace Info

Voor het seizoen 2022 kan ik het goede nieuws brengen dat we dit jaar weer terug gaan naar Engeland. Ondanks de vele nieuwe invoerregels na de Brexit gaan we toch weer de overtocht maken naar dit mooie kampioenschap. We doen dit natuurlijk weer met de Chassis Factory Chrome Light GP2 machine van Brian Slooten. We zullen weer rijden in de British GP2 klasse van het British Superbike Championship. Het seizoen bestaat uit 10 wedstrijden en we zullen er alles aan doen om bij alle wedstrijden er bij te staan!

De eerste wedstrijd is al over iets meer dan een week, het weekend van 15-17 april vind de eerste wedstrijd plaats op het nationale circuit van Silverstone. We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen om zo goed mogelijk aan de start te staan. Ik heb er onwijs veel zin in en kan niet wachten om weer plezier te gaan maken op de spectaculaire Engelse banen!

Race 1 - Silverstone National - British GP2

Race 1 - Silverstone National - British GP2

0