Klik gelijk door naar


Authors

Race 3 - Donington Park National - British GP2

Race 3 - Donington Park National - British GP2

De derde race van het seizoen is ook weer gedaan! Na een moeilijk weekend op Oulton Park keek ik erg uit naar het weekend op Donington Park National omdat dit een circuit is waar ik in het verleden vaak een goed gevoel heb gehad. Het is een erg snel en vloeiend circuit waarbij tijdens het nationale weekend de laatste twee hairpins worden vervangen door een korte chicane. Er is flink wat hoogteverschil maar helaas ook de beruchte bocht Craner Curve waar ik twee jaar geleden mijn pols voor het eerst brak.

De weersvoorspellingen waren wat wisselvallig met vooral wat kans op regen op de vrijdag maar wel heel veel wind. Het bleek vrijdag ochtend redelijk droog te blijven maar net toen wij de baan op moesten begon het te spetteren. Dit is natuurlijk niet echt goed voor het vertrouwen maar gelukkig bleef de echte regen weg en hoefden we geen banden te wisselen. Op donderdag hadden we uit voorzorg het motorblok gewisseld dus er waren een aantal dingen die in het begin van de eerste vrije training gecontroleerd en aangepast moesten worden. Dit gezamenlijk met de spetters zorgde er voor dat ik niet heel veel had kunnen aanzetten maar het gevoel was wel redelijk.

Het bleef de rest van de dag droog maar met het geluk dat wij hadden begon het precies in onze sessie weer te spetteren. Waar het in de eerste vrije training maar in 1 sector van de baan spetterde bewoog het zich in deze tweede vrije training over de hele baan waardoor het elke ronde net weer wat anders was. Toch was het gevoel wel redelijk, we hadden alleen het probleem met veel bandenslijtage, dit kon gedeeltelijk komen door de lage temperaturen maar ook omdat de bandenleverancier dit jaar alleen nog maar hele zachte banden levert. Iets dat niet gunstig is voor het banden budget…

Photo credit: Glyns Photos

De kwalificatie op zaterdag verliep erg goed! Het weer was mooi opgeklaard en ondanks een stevige wind was het goed te doen. Ik begon de sessie goed op te bouwen maar merkte wel dat de tegenwind op de twee rechte stukken mijn tijd niet hielpen. We hadden voor de kwalificatie nog een kleine aanpassing gedaan aan de voorvork en deze pakte wel goed uit. Aan het einde van de kwalificatie kon ik een sleepje vinden bij een aantal snelle rijders. Ondanks dat de ronde niet perfect was wist ik toch mijn snelste tijd hier van twee jaar geleden te evenaren. Ik wilde nog wat meer proberen maar deze baan is erg zwaar aan de onderarmen en ik kreeg aan het eind van de sessie er ook weer last van waardoor ik niet maximaal kon aanvallen. Toch wist ik mij te kwalificeren op een goede 25e plek algemeen en 5e in mijn klasse.

Vol gas!

Photo credit: Glyns Photos

De sprint race begon om 17:10 maar werd al snel stilgelegd vanwege een erg zware crash. Opkomend rechte stuk ging een rijder vlak voor mij onderuit en werd hard geraakt door een andere rijder. We werden meteen de pitstraat binnengehaald en moesten hier gespannen wachten. We hebben uiteindelijk ruim een uur in de pitstraat moeten wachten zonder enige informatie. Uiteindelijk is de race nog wel herstart over een ingekorte afstand maar we eindigde pas laat op de dag. De race zelf had ik een redelijke start maar werd bij een inhaalactie in de eerste ronde aan de binnenkant op de curbstone geduwd en verloor gelijk een paar seconden. Dit kon ik niet meer goedmaken want ik had veel moeite met de grip van de motor. Ik wist de race wel uit te rijden maar er zat niet meer in dan een 23e plek algemeen en een 6e plek in mijn klasse. Ondertussen is gelukkig gebleken dat het redelijk gaat met de gecrashte rijder, hij is herstellende.

Ruim een uur wachten in de pitstraat…

De wedstrijd op zondag was niet veel beter. Er hing een dreigende lucht maar het bleef droog. Ik had weer een redelijk goede start en kon iets goedmaken. In het begin van de race werd er hard gevochten waardoor het tempo niet zo hoog lag maar later in de race gingen ze voor mij harder rijden en kon ik het niet meer bijhouden. Ik bleef met één andere rijder over die ik halverwege de wedstrijd wel wist in te halen maar de tijden kwamen niet in de buurt van de pace die ik op zaterdag in de kwalificatie had. Ik had geen goed gevoel met de voorkant van de motor en moest hem meerdere keren opvangen omdat ik bijna crashte. Ik eindigde als 22e algemeen en als 7e in mijn klasse.

Beide races waren wat teleurstellend want de pace op zaterdag ochtend in de kwalificatie was erg goed en hier had ik ook mooi mee gekund met de andere rijders. Helaas was het weer niet ons weekend maar we zullen hard werken om het tij te keren voor de rest van het seizoen. De volgende wedstrijd zou eigenlijk over twee weken plaatsvinden in het Schotse Knockhill maar vanwege de tijd en geld die het kost om hier te komen hebben we besloten om deze over te slaan omdat het niet haalbaar is voor ons. Daarom hebben we nu een erg lange pauze en zal de volgende race pas weer in de zomer zijn op 22-24 Juli op het mooie circuit van Brands Hatch GP!

Race 5 - Brands Hatch GP - British GP2

Race 5 - Brands Hatch GP - British GP2

Race 2 - Oulton Park - British GP2

Race 2 - Oulton Park - British GP2

0