Klik gelijk door naar


Authors

Race 5 - Brands Hatch GP - British GP2

Race 5 - Brands Hatch GP - British GP2

Twee weken geleden vond voor ons alweer het vijfde race weekend plaats in dit seizoen. We zijn nu al weer op de helft en het is helaas nog niet helemaal het seizoen geweest waar we op gehoopt hadden. Ik wist dat het lastig zou worden om na twee seizoenen weinig te rijden weer op het oude niveau terug te komen maar ik mis momenteel nog een beetje vertrouwen. Hopelijk kunnen we in de tweede helft van het seizoen nog wat stappen zetten!

 

De weersvoorspellingen voor Brands Hatch waren heel erg warm met voldoende zon. Het zou inderdaad erg warm worden maar we begonnen het weekend op vrijdag met iets minder zon. De eerste vrije training was het gevoel gelijk goed met de motor. Ik reed lekker mijn rondjes en probeerde wat dingen om mijzelf te verbeteren. Ik bouwde de sessie goed op maar kreeg aan het eind al gelijk last van arm pump wat me de laatste paar minuten belemmerde om nog echt een stap te zetten. Het gevoel was echter wel goed en ik had er vertrouwen in dat ik ’s middags met een nieuwe band al een goede stap kon maken. Na de middag begon het echter te miezeren, het regende niet echt hard maar het zat wel continue op de grens of het nog zin had om naar buiten te gaan op slicks. Een paar minuten voor onze sessie begon het echt te regenen en konden de slicks uit de motor. Aangezien de weersvoorspellingen voor de rest van het weekend onwijs zonnig waren namen we het besluit om niets te riskeren en net zoals bijna alle andere rijders binnen te blijven. Dit betekende helaas wel dat we niet de verbetering en extra rijtijd hadden waar ik wel op gehoopt had.

Photo credit: Glynns Photos

Het weer zaterdag was warm en zonnig, we begonnen in de ochtend met een kwalificatie en in de middag hadden we de sprintrace. Omdat we op vrijdag tijdens de tweede sessie niet gereden hadden begon ik de sessie gelijk met een nieuwe band. Ik kon me goed verbeteren en werd steeds iets sneller. Vanwege mijn armpump had ik de sessie in twee delen opgedeeld met tussendoor wat rust in de hoop dat ze het dan wel de hele sessie volhielden. Ik zat redelijk dicht bij de rijders voor mij toen ik halverwege de sessie binnenkwam maar ik wist dat er nog verbetering in zat. De tweede helft lukte het inderdaad om mijn tijd nog wat aan te scherpen maar mijn armen hielden het helaas niet de hele sessie vol en aan het eind had ik niet voldoende kracht om er volledig voor te gaan. Het gehele weekend werd ik weer behandeld door de fysio die op het circuit aanwezig was en dit hielp gelukkig wel. Ook waren mijn vrienden van school overgekomen om te kijken hoe het er nou echt aan toe gaat op het circuit.

Bij de sprint race had ik een goede start en zat ik in de eerst bocht aan de buitenkant. Aan de binnenkant raakte verschillende rijders elkaar waardoor ze allemaal naar buiten kwamen en ik moest van het gas om ze te ontwijken. Hierdoor verloor ik weer wat plekjes en de aansluiting met de groep voor me. Ik kon gelijk in de eerste ronde weer mijn plek terugpakken maar ik kon niet meekomen met de rijders die een gaatje op me hadden. Ik reed de gehele race met een andere rijder achter me, ik probeerde het tempo hoog te houden maar had moeite met echt snelle tijden. De rijder achter me kon me niet voorbij komen en crashte in de laatste fase van de race waardoor ik alleen over de finish kwam als 21e algemeen en 6e in mijn klasse.

Photo credit: Glynns Photos

Op zondag was het nog weer warmer en het was dan ook een ware uitputtingsslag gedurende de hoofdrace. Ik had weer een goede start en kon wat plekjes goedmaken maar ik miste opnieuw net wat snelheid om mee te komen met de rijders voor me. Veel rijders konden het niet volhouden en vielen uit in de zware omstandigheden maar ik bleef constant mijn rondjes rijden. Ik zat helaas helemaal alleen dus er was weinig actie maar uiteindelijk finishte ik als 22e algemeen en 8e in mijn klasse.

Photo credit: Glynns Photos

Dit weekend is alweer de volgende wedstrijd en gaan we naar het circuit van Thruxton. Dit circuit staat bekend als het snelste circuit van Engeland en bevat onwijs veel bochten op hoge snelheid. Het is rond een actief vliegveld en is dus helemaal glad. Het is een heel bijzonder circuit en altijd een ervaring om hier rond te gaan zeker op de Moto2.

Het tijdschema voor dit weekend:

Vrijdag:
Vrije training 1: 10:15 – 10:45
Vrije training 2: 14:30 – 15:00

Zaterdag:
Kwalificatie: 11:15 – 11:40
Race 1 (sprint): 14:50 – 12 Laps

Zondag:
Warm-up: 11:05 – 11:15
Race 2 (feature): 15:40 – 18 Laps

Dit zijn Engelse tijden dus in Nederland is het een uur later!

Ik heb heel erg veel zin om weer te gaan rijden op dit bijzondere circuit! De weersvoorspellingen zijn weer onwijs warm maar wel droog dus het zal een mooi weekend worden!

Race 6 - Thruxton - British GP2

Race 6 - Thruxton - British GP2

Race 3 - Donington Park National - British GP2

Race 3 - Donington Park National - British GP2

0