Klik gelijk door naar


Authors

De afsluiter van dit seizoen!

De afsluiter van dit seizoen!

Het laatste weekend alweer! Nog een keer dit seizoen op de Moto3 stappen en dan is het alweer voorbij! Zoals elk jaar word het British Superbike seizoen afgesloten op Brands Hatch GP, een bekende baan want hier ben ik al twee keer eerder geweest.

Het weekend verliep niet helemaal zoals geplant maar het was weer gezellig!

Het regende vrijdag ochtend dus de regenbandjes mochten gemonteerd worden. Het was vrij koud maar ik had er zin in! Ik begon rustig omdat Brands Hatch vrij glad is en ik had het idee om de sessie rustig aan op te bouwen en nog niet te veel risico’s te nemen omdat het alleen nog maar een vrije training was. Het gevoel was goed, een beetje glibberig maar al na een paar bochten ging het beter en beter. Toen ik in mijn tweede ronde bezig was kregen we echter al gelijk een rode vlag, Mike had zijn motor opgeblazen en zo een hoop olie over de baan verspreid, door de regen werd het alleen maar erger en daarom besloot de wedstrijdleiding om de hele sessie te cancelen. Onze eerste kwalificatie die later de dag geplant stond werd daarom vervangen door een vrije training en op zaterdag hadden we dan maar één kwalificatie.

Wachten met Tasia of de sessie nog vervolgd wordt of niet.

De vrije training later die middag was ook nat, sommige bochten droogden toch al een beetje op maar het was zeker nog nat. Het gevoel was goed en ik kon de sessie lekker opbouwen, ik kreeg steeds meer vertrouwen en zonder al te veel moeite bleef ik verbeteren, toen ik binnen kwam stond ik zelfs zesde! Daarna de sessie lekker afgemaakt en niet teveel risico’s genomen, ik eindigde op een 10e plek dus het gevoel in de regen was goed!

De kwalificatie was een ramp! In mijn in lap liep gelijk mijn ketting kapot, hierdoor had ik geen tijd gezet, ik heb de hele sessie toe moeten kijken en omdat ik geen tijd had gezet moest ik vanaf de laatste plek starten! Dit is de 36e plek op rij 12… ik had dus een hoop te doen in race 1!

Klaar voor de inhaalrace!

De baan was ondertussen bijna helemaal droog, alleen aan de buitenkant was het soms nog nat maar het was zeker droog genoeg voor slicks. Ik had een redelijk goede start en pakte meteen een paar plekjes, verder in die ronde haalde ik er nog een hoop in en uiteindelijk kwam ik 10 plekken naar voren door na de eerste ronden, verder die race heb ik elke ronde wel iemand ingehaald, uiteindelijk finishte ik op de 19e plek algemeen en de 16e moto3! Omdat je snelste tijd uit race 1 de startopstelling voor race twee bepaald mocht ik in race twee vanaf P12 starten! Dit was dus een stuk beter uitgangspositie!

Op zondagochtend hadden we weer een natte warm-up, ik wilde geen risico’s nemen en deed niet te gek. Ik had wat problemen met de voorkant waardoor de machine onrustig werd tijdens het insturen maar wist toch een tiende plek te halen.

het grote nadeel van regen: alles word vies....

Race 2 ging een stuk moeizamer, ik had geen super start en kwam in het gedrang in de eerste bochten, hierdoor verloor ik een aantal plekjes en verloor ik de aansluiting op de groep voor mij, ik kwam in gevecht met de snelle KTM’s waar ik niet vanaf kon komen omdat ze veel sneller waren op het rechte stuk. Het was erg jammer want ik was wel sneller alleen er voorbij lukte me niet. Ondanks dat toch op een elfde plek gefinisht. Niet helemaal tevreden maar goed.

Klaar voor de start van race 2! Dit keer vanuit een betere uitgangspositie.

Het jaar is ontzettend snel voorbij gegaan en ondanks dat we veel pech hebben gehad heb ik het ontzettend naar me zin gehad! Ik wil iedereen die mij geholpen heeft onwijs bedanken en in het speciaal mijn ouders en mijn sponsors want zonder hun zou dit niet mogelijk zijn! 

Voor de laatste keer wachten in parc-fermee.

Als afsluiting van het jaar was er op zondagavond nog een groot feest, iedereen was uitgenodigd en het was een gezellige avond!

Het was een gezellige avond!

Op naar 2016!

Achste plaats op Silverstone tijdens het eerste raceweekend!

Achste plaats op Silverstone tijdens het eerste raceweekend!

Hard bevochten weekend op Silverstone GP!

Hard bevochten weekend op Silverstone GP!

0