Klik gelijk door naar


Authors

Race 5: Een bewogen weekend voor Tomas #98 op Oulton Park.

Race 5: Een bewogen weekend voor Tomas #98 op Oulton Park.

Oulton Park kende ik al want ik had hier vorig jaar al met een wildcard meegereden. Het is een onwijs gaaf circuit en er komen ongelofelijk veel mensen op af om te kijken. Het beloofde weer een mooi weekend te worden maar dat viel aardig tegen…

We reden dit weekend maar één race, dit omdat er op zondag pas vanaf 12 uur gereden mocht worden i.v.m. geluidsregels. Wel reden we hierdoor een vrije training meer.

Oulton Park is een gaaf circuit met veel hoogteverschillen.

De eerste vrije training begon goed. Ik wist mijn tijden steeds verder omlaag te krijgen en stond op een gegeven moment zelfs op een tiende plek. Helaas kreeg ik geen goede lijn te pakken in een aantal bochten waardoor ik teveel ging pushen en minder netjes ging rijden waardoor ik mijn tijden niet verder kon verbeteren. Hierdoor kwam ik op de 19e plek uit. Nog niet echt tevreden want er had veel meer in gezeten. Niet lang daarna begon het hard te regenen en dat is niet meer gestopt die dag. Ik begon iets wat voorzichtig aan de tweede vrije training en net toen ik goed in mijn ritme kwam begon de motor te stotteren en een paar bochten verder stopte hij er zelfs mee. ’s Avonds hebben we de bougie vervangen in de hoop dat dit het probleem was.

In de regen - foto Ian Hopgood

Helaas bleek al meteen in de eerste kwalificatie dat dit niet het geval was en dus reed ik met een stotterende motor. Dit reed helemaal niet lekker en was een stuk minder snel. Ook viel ik een paar keer bijna omdat ik opeens het volle vermogen had en dan weer helemaal niets. Ongeveer halverwege de sessie kwam ik kort binnen en toen ik weg wilde rijden stopte de motor er weer helemaal mee. Hierdoor viel mijn tijd erg tegen en stond ik op een 22e plaats.

In actie op Oulton - foto Ian Hopgood

De tijd tussen de eerste en tweede kwalificatie was niet zo lang en mijn vader, Steven Jones en mede coureur Brian Slooten hebben er alles aan gedaan om mijn motor werkende voor de tweede kwalificatie te krijgen maar dit is helaas niet gelukt. Het was heel raar om de Motostar vanaf de zijkant te moeten bekijken en ik baalde dan ook enorm.

Professor Brian Slooten #42 probeert ons op de baan te krijgen voor QP2

Voor de warm-up op maandag ochtend hebben we nog een aantal dingen losgekoppeld zoals de quickshifter. Waarschijnlijk was dit de boosdoener en is deze kapot gegaan door de regen. Want in de warm-up werkte mijn motor gewoon goed. Het enige probleem was nu dat ik vanaf de 32e (en 2 na laatste) plek moest starten doordat ik de tweede kwalificatie niet heb kunnen rijden.

Ik had een goede start en pakte meteen een paar plaatsjes. Gedurende de race reed ik steeds verder naar voren en in elke ronde vonden wel een paar inhaalacties plaats. Aan het eind had ik een heel mooi gevecht met 4 rijders het was heel close en uiteindelijk kwam ik als eerste over de groep. Verder had ik 11 plaatsen gewonnen en kwam ik als 21e over de finish. Ik was hier erg tevreden mee want ondanks dat ik zonder quickshifter reed was ik toch sneller als vorig jaar!

In de strijd - foto Ian Hopgood

Sorry dat er tijdens dit weekend geen updates geplaatst zijn maar dit kwam omdat er op Oulton Park geen internet bereik is, hierdoor konden we niet op internet en dus ook niets plaatsen maar het volgende raceweekend komt alles weer snel online!

Wat het weekend nog wel leuk maakte is dat Ronald Woest en Brenda van Leggelo bij ons op bezoek kwamen. Zondag was Ronald zelfs jarig en hebben we met zijn alle voor hem gezongen.

Hiep Hiep Hoera voor Ronald.

Er is nu zes weken rust, dit is omdat in Engeland in deze weekenden alle straatraces zijn zoals de TT Isle of Man en de North-West 200. Na deze zes weken rijden we op het nieuwe circuit voor mij Snetterton 300. Het is een vergelijkbaar circuit als Assen en ik kan niet wachten om weer te rijden!

Race 6&7: Tweemaal in de punten op Snetterton

Race 6&7: Tweemaal in de punten op Snetterton

Race 3&4: Moeizaam weekend op Brands Hatch Indy

Race 3&4: Moeizaam weekend op Brands Hatch Indy

0