Klik gelijk door naar


Authors

Race 6&7: Tweemaal in de punten op Snetterton

Race 6&7: Tweemaal in de punten op Snetterton

Banner 2015 lang.jpg

RACE 6&7: TWEEMAAL IN DE PUNTEN OP SNETTERTON

 

En dan eindelijk Snetterton 300! Na zes weken stil gezeten te hebben kon ik niet wachten om weer op mijn motor te stappen! Snetterton 300 was voor mij een nieuw circuit maar van tevoren had ik al wat filmpjes gekeken op youtube zodat ik wist hoe de baan liep. Het leek me een hele mooie baan en dat was ook zo! Er stonden weer twee races op de planning alleen het weer voorspelde niet veel goeds…..

De DAT Racing paddock tent

Vrijdagochtend vroeg even een rondje over de baan hardlopen zoals elke ochtend om nog even over de aandachtspunten te praten en lekker wakker te worden! Gelukkig hoefde we niet zo vroeg de baan op want het was nog aardig koud. Snetterton is een circuit met een heel groot verschil tussen de hele snelle en de langzame bochten na elke snelle bocht komt wel een langzame en vooral de snelle bochten zijn heel mooi hier!

Om 11 uur hadden we de vrije training, ondanks dat veel andere jongens hier al getraind hadden was ik goed snel en had ik een lekker ritme te pakken. Samen met wat andere jongens kon ik optrekken en zo mijn tijden steeds verder naar beneden zien te krijgen tot ik op het einde van de training zelfs een 13e plaats te pakken had!  Ondanks dat had ik het gevoel dat ik nog wel een stuk sneller kon!

Na elke sessie wordt de motor uit elkaar gehaald en schoongemaakt.

Om half vier stond de eerste kwalificatie op de planning, het was niet echt warm en erg bewolkt, ook waaide het erg hard. Ik begon vrij alleen maar toen er een snelle rijder langs kwam kon ik goed aanpikken en reed ik een snellere ronde dan in mijn kwalificatie. Hierna lukte het allemaal niet zo goed meer en kwam ik alleen te rijden wat erg lastig was met de harde wind. Ik verbeterde mijn tijd dan ook niet meer en was toch nog teleurgesteld ondanks dat ik tot nu toe een 14e plek te pakken had en mijn tijd weer sneller was.

De tweede kwalificatie was op zaterdag om 10 uur, het was weer niet echt warm en er stond een aardig windje. Ik kwam in een redelijk ritme en kon mijn tijd weer iets aanscherpen in de een na laatste ronden. Helaas  zakte ik toch twee plekjes en kwam ik uit op de 16e plaats. Nog niet helemaal tevreden want er zat meer in. Nog een wat aanpassingen gedaan en ik was klaar voor race 1!

De BSB races worden altijd door een hoop publiek bezocht.

In de opwarm ronde van de eerste race ging het helaas heel erg mis! Jorel zijn motor sloeg af en iemand die vanaf de laatste rij een proefstart maakte reed vol gas achter in bij Jorel, een enorme klap maar gelukkig viel het voor bij zonder ernstige verwondingen af. Wel werd de start weer uitgesteld en ingekort tot 8 ronden omdat ze alles op moesten ruimen. Eenmaal begonnen had ik geen super start maar ik verloor ook geen plek. Ik kwam achter Jake Archer die langzamer reed dan de rest en hierdoor werd ik iets opgehouden. Hierdoor verloor ik de aansluiting met de groep voor mij en belande ik in een mooi gevecht met Joe Thomas. De hele race zijn we aan het wisselen geweest en uiteindelijk wist ik hem in de laatste ronde voor te blijven en 13e te worden. Ik was nog niet helemaal tevreden want als ik een goede eerste ronde had gehad denk ik dat ik bij het groepje voor de 9e plek had kunnen blijven.

Overleg met Jerry van der Bunt over wat te doen met de set-up.

Vlak voor de Warm-up op zondag begon het opeens te regenen. Gelukkig zette het niet door en konden we met een droge warm up de baan op. helaas was mijn motor niet goed warm waardoor ik de eerste twee ronden rustig aan moest doen en maar één snelle ronde kon zetten omdat de sessie maar 8 minuten was.

In de tweede race had ik een betere start maar in de tweede bocht was het zo druk dat ik samen met Mike en Joe bijna ten val kwam. Ik kwam niet in mijn ritme en helaas en zo verloor ik weer de aansluiting. Wel reed ik daarna nog een snellere ronde die bijna 1 seconde van mijn vorige snelste tijd. Hier was ik dus wel tevreden mee maar ik zal toch echt aan mijn eerste ronden moeten werken zodat die ook goed zijn en ik mee kan met de groep. Toch wist ik nog 15e te worden en dus twee keer punten te scoren dit weekend!

Al met al een redelijk goed weekend! Aankomend weekend is het tijd voor de MotoGP Dutch TT van Assen en daarna gaan we naar Schotland om te twee races te rijden op KnockHill!  


RACE 8&9: Knockhill Schotland

RACE 8&9: Knockhill Schotland

Race 5: Een bewogen weekend voor Tomas #98 op Oulton Park.

Race 5: Een bewogen weekend voor Tomas #98 op Oulton Park.

0