Klik gelijk door naar


Authors

RACE 8&9: Knockhill Schotland

RACE 8&9: Knockhill Schotland

Close battles waren het zeker op het Schotse circuit Knockhill!

Het was een wisselVALLIG weekend op de schotse baan Knockhill.

Het weekend begon al moeizaam want door stakingen op Calais en Duinkerken konden we daar de boot niet nemen en moest er ’s ochtends vroeg nog even een boot omgeboekt worden naar Hoek van Holland – Harwich. Eenmaal in Schotland aangekomen had het al stevig geregend maar tijdens het opbouwen was het gelukkig droog. We hebben snel alles opgezet en zijn toen de baan gaan verkennen. Knockhill is een kort baantje van ongeveer 2km met heel wat hoogteverschil, maar liefst 40 meter.

Vrijdag mochten we uitslapen want we begonnen pas met de vrije training om half 12. Natuurlijk zoals elke ochtend eerst even een rondje hardlopen en toen voorbereiden op de eerste training. Ik begon goed en kon mijn tijden stukje bij stukje verbeteren en zo kwam ik uiteindelijk uit op een 14e plek. Het bleek wel dat er meteen hard gereden werd want het baanrecord was meteen verbroken.

Later die middag hadden we ook meteen de eerste kwalificatie en ook hierin kwam ik goed mee, ik verbeterde mijn tijd weer met 0,8 seconden en bleef zo op de 14e plek staan in het moto3 klassement en 15e algemeen. De set-up was ik niet helemaal blij mee want ik had nog zeker wat plekken waar ik geen goede grip had en waar ik zeker tijd zou kunnen winnen. Ondanks dat waren we wel tevreden want alle tijden zaten zo dicht op elkaar. Er was een groep van 6 man die heel dicht bij elkaar zaten.

Voor zaterdag  hadden ze een weeralarm afgegeven en dat bleek ook wel te kloppen! Het stortregende zo hard en zo lang dat naast een overspoelde baan er zelfs een heel gat uit de baan geslagen was. Hierdoor werden alle sessies uitgesteld tot twee uur. Toen was de baan nog half nat en omdat het een warm-up was geworden in plaats van een kwalificatie, omdat het anders veel te laat zou worden, wilden wij geen risico’s nemen en gingen we op regenbanden naar buiten. Toch bleek dit de verkeerde gok geweest te zijn en zo kwam ik zonder een volledig rondje gedaan te hebben weer binnen.
 

wachten, wachten en nog eens wachten! Wat doe je dan? Natuurlijk, het British Card Championship

Om tien voor zeven hadden wij pas onze eerste race, ik had vertrouwen dat het een mooie strijd zou worden omdat alles dicht bij elkaar zat en dat werd het ook zeker. Ik had geen super start en verloor een plekje maar maakte dat ook gelijk weer goed in de eerste ronde. We zaten in een groep van zes rijders waar voortdurend van plek werd gewisseld, de ene ronde kon je vooraan zitten maar twee bochten later lag je weer op de laatste plek. Het was een hevig gevecht en helaas brak het groepje in twee stukken toen er een achterblijver ingehaald moest worden die de helft van de groep ophield en zo kwam ik in het tweede groepje terecht waarin we vochten voor de 13e plek. Ik wist deze plek de bemachtigen na een hevig gevecht en zo als eerst van mijn groep als 13e over de finish. Ik was erg tevreden want ik had gevochten voor wat ik waard was en had een heel mooi gevecht gehad.

Bijna elke bocht van plaats wisselen, dat is een gewoonte in de Moto3

De warm-up zondag ging gelijk heel goed!  Ik wist mijn tijd meteen met 0,6 seconden aan te scherpen en stond zo weer op een 13e plek. Ik ging met een goed gevoel de tweede race in maar het was al heel de tijd aan het druppelen en toen wij aan onze inlap begonnen ging het net weer wat harder regenen waardoor iedereen ervoor koos om op regenbanden naar buiten te gaan. Toch droogde de baan snel op en na een wat mindere start reed ik een slechte race waarbij ik geen gevoel had en dus ook niet op de plek zat waar ik zou moeten zitten. Ik reed de hele race alleen en finishte op een teleurstellende 14e plek. Dit was erg jammer maar toch heb ik weer veel geleerd en dat moeten we meenemen naar de volgende race op Brands Hatch!

 

Over twee weken is een van de grootste evenementen van het jaar aan de beurt namelijk het Brands Hatch GP circuit. Vorig jaar reed ik hier al met mijn Moriwaki en dit is dus een van de drie circuits die ik al ken! Ik kan niet wachten om weer op de motor te stappen en ik hou jullie op de hoogte!

Race 10 & 11: Wisselend weekend op Brands Hatch GP

Race 10 & 11: Wisselend weekend op Brands Hatch GP

Race 6&7: Tweemaal in de punten op Snetterton

Race 6&7: Tweemaal in de punten op Snetterton

0