Klik gelijk door naar


Authors

Race 10 & 11: Wisselend weekend op Brands Hatch GP

Race 10 & 11: Wisselend weekend op Brands Hatch GP

Het was zo close dat zelfs het tape van Edmund Best aan mijn motor zat! - Foto Ad Kievit

Een van de grootste evenementen stond voor de deur, de wedstrijden op Brands Hatch GP! Er komen hier altijd boven de 40.000 man naar toe om te kijken en daarom is dit de grootste race in Engeland!

Brands Hatch is niet mijn favoriete baan, de keren die ik hier gereden heb ben ik niet altijd zo succesvol geweest als ik hoopte maar ik ging toch vol goede moed aan de slag!

Woensdagnacht om 12 uur vertrokken we in de richting van Duinkerken waar we de overtocht hadden richting Dover en zo ’s ochtends vroeg aan te komen om de tent op te bouwen! Nadat we dat gedaan hebben eerst een rondje over de baan met de fiets en daarna nog een keertje lopen om zeker te weten dat alles weer goed in mijn hoofd zat.

's Avonds kwamen ook Jasper en zijn zoon Stefan aan, zij hebben ons het hele weekend ondersteund! ik vond het erg gezellig en ik hoop dat jullie nog een keer langskomen!

over het weer hadden we niets te klagen! - Foto Ad Kievit

Het waaide hard op vrijdagochtend, eerst een rondje hardlopen en toen klaarmaken voor de vrije training. Helaas maakte we meteen een fout en hadden we de verkeerde gearing gekozen waardoor mijn motor een heel groot stuk van het rechte stuk in de limiter waardoor ik veel tijd verloor. Dit nog even snel gewisseld waarna ik nog twee rondjes kon doen en me zo naar een 16e tijd wist te rijden. hier waren we al redelijk tevreden mee omdat we zeker wisten dat ik nog harder kon.

Laat op de middag was onze eerste kwalificatie en ik zat er meteen goed bij, ik reed in mijn tweede ronden al sneller als in de vrije training alleen daarna had ik een aantal probleempjes waardoor ik het niet meer kon verbeteren. Ik maakt veel foutjes en ik kon niet echt een perfecte ronden rijden waardoor ik een tijd lang bleef staan. Aan het einde van de sessie reden er een paar jongens voor mij waar ik me goed op kon focussen en zo nog een snellere tijd neer kon zetten waarna ik op een 13e plek stond! Hiermee was ik tevreden maar er zat nog meer in!

hard remmend de tweede bocht in! - Foto Ad Kievit

Zaterdag waren we de eerste rijders op de baan, we moesten al om negen uur de baan op en de omstandigheden waren daarom niet ideaal. Ik had een goed ritme en reed constante tijden alleen nog niet snel genoeg, door een grote crash in de laatste bocht kregen we een rode vlag situatie. Toen we weer naar buiten mochten reed ik een serie van snellere tijden dan daarvoor met in de laatste ronde een verbetering van een halve seconde ten opzichte van kwalificatie 1. Ondanks dit zakte ik toch twee plekjes naar de 15e plek. Niet helemaal tevreden maar het was ook niet slecht.

In de eerste race had ik een wat mindere start, ik zat niet lekker in de bocht en maakt meteen een foutje waardoor een langzamere rijder me voorbij kon komen en zelfs een gaatje sloeg. Dit gaatje reed ik meteen dicht en ik ging er voorbij maar toen was de groep voor me al weg en ik reed verder een eenzame race, het groepje voor me reed niet echt weg maar ik kwam ook niet genoeg dichterbij om aan te sluiten omdat het maar 10 ronden was. Omdat dit de sprint race was word de startopstelling gebaseerd op de snelste rondetijd in race 1. Hierdoor verloor ik helaas nog een plaatsje maar ik wist waar ik moest verbeteren om een betere race te rijden en me zo bij de groep voor me te kunnen mengen.

close racing, het standaard beeld van de Moto3!

In race2 had ik een stuk betere start, ik maakte meteen twee plekjes goed en reed een snelle ronden waardoor ik bij het groepje kon komen. We hadden een hevig gevecht tot Edmund Best buiten de baan kwam tijdens een inhaal actie en onze groep uit elkaar viel. Toen reed Joe Thomas een snelle ronden waar ik geen antwoord op had waardoor hij wegreed. Ik bleef dus over met Cameron Horsman en Josh Owens en daar heb ik de hele wedstrijd mee gestreden. Het was een mooi gevecht en helaas werd de race een ronde voor het eind van de wedstrijd beëindigd door een rode vlag. Op dit moment zat ik achter aan het groepje maar toch ben ik 12e geworden! Dit is mijn beste resultaat dit jaar! Ik was erg tevreden met het verloop van de tweede race en nu moeten we het laatste stapje gaan vinden dat mij in de top 10 kan brengen!

Over twee weken vind de wedstrijd op Truxton plaats. Truxton is een oud vliegveld en is dus een hele snelle en brede baan. Ik ben hier nog nooit geweest maar het lijkt mij wel een mooie baan en ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan!


Top 10 op Cadwell Park!

Top 10 op Cadwell Park!

RACE 8&9: Knockhill Schotland

RACE 8&9: Knockhill Schotland

0