Klik gelijk door naar


Authors

Seizoensfinale op Brands Hatch GP

Seizoensfinale op Brands Hatch GP

De laatste race is weer gereden, het is allemaal weer voorbij. 2016 is weer een mooi seizoen geweest! We hebben erg goede momenten gehad maar ook weer flink wat tegenslagen, van deze tegenslagen hebben we geleerd en zo kwamen we er altijd weer bovenop!

Allereerst wil ik al mijn sponsoren bedanken! Zonder jullie hadden we hier niet gestaan en ik ben jullie dan ook erg dankbaar! Verder wil ik mijn ouders bedanken, zij doen er alles aan om mij te laten racen en ik kan jullie niet genoeg bedanken! Ook iedereen die mij heeft gesteund op welke andere manier het afgelopen seizoen, Bedankt!

Het is weer voorbij! het lange wachten begint. Picture credit: Christopher Brown - Raceline Images

Brands Hatch GP, het was alweer de derde keer dit seizoen dat we hier reden. Één keer op de Indy baan en dit werd de tweede keer op de GP-baan. De weersvoorspellingen waren niet al te goed maar voorlopig was het nog droog. Snel de tenten opzetten en beginnen met de laatste preparaties van de motor. Toen alles gereed was voor de vrijdag ben ik met Hessel een rondje om de baan gaan lopen. Hessel had de data van de vorige race hier bestudeerd en die gingen we nu op de baan bespreken om te zien wat er moest veranderen. Dit werkte goed en we waren helemaal klaar voor de eerste vrije training op Vrijdagochtend.

Heel erg bedankt Hessel! Ik vond het fijn om met je te werken! Picture credit: Christopher Brown - Raceline Images

Het was droog gebleven dus ook de baan was in goede condities toen wij moesten beginnen. Het was nog niet echt warm en de grip was dan ook niet super. Het bleek wel weer dat Assen een compleet andere baan is als Brands Hatch want de afstelling van de motor was niet helemaal goed waardoor ik een slecht gevoel had met de motor en ik niet kon pushen. We hadden een kleine verandering aan de voorkant gedaan die ervoor zorgde dat ik wat meer vertrouwen in de voorkant kreeg maar het overall gevoel was nog steeds niet lekker. Voor de eerste kwalificatie veranderde we dan zowel de voorkant van de motor als de achterkant wat zou moeten zorgen voor een stabielere fiets.

Close up! Picture credit: Christopher Brown - Raceline Images

De temperatuur van de baan was weer wat opgeklommen en we waren klaar voor de eerste kwalificatie. Ik kwam een beetje moeilijk op gang en zat niet in een lekker ritme. De motor voelde wel een stuk beter aan en ik kon dus ook beter pushen. Nadat ik even binnen gekomen was kon ik achter Tom Booth-Amos aan waardoor ik een stap sneller ging. Even in het gedrang met achterblijvers leverde een langzamere rondentijd en in mijn volgende snelle rondje helaas de rode vlag waardoor ik die ook niet af kon maken. Ik stond hiermee op een 18e plek in mijn klasse en ondanks dat ik wel weer 0.6 seconden sneller was gegaan waren we hier nog niet tevreden mee.

Picture credit: Christopher Brown - Raceline Images

Kwalificatie twee was vroeg op de morgen op zaterdag. Ik ging als een van de eerste naar buiten en wilde gelijk pushen maar al in bocht twee raakte ik aan de binnenkant de curbstones mijn kneeslider kwijt. Zonder kneeslider is het moeilijk om te pushen omdat je niet weet hoe diep de motor in de bocht ligt. Ik probeerde het nog wel 4 ronden en toen kwam ik binnen. Gelukkig mocht ik een kneeslider van TJ Toms lenen en kon ik weer verder met de kwalificatie. Ik zat in een goed ritme en bleef constant verbeteren. In de laatste twee rondjes zat ik achter de snelle KTM van Sam Burman waar ik een goede slipstream van had. Het op één na laatste rondje was dan ook erg snel en ik wilde er voor het laatste rondje nog een keer goed voor gaan zitten toen Sam een foutje maakte in de vierde bocht en wijd ging. Ik zat aan de buitenkant van haar en raakte haar nog bijna. In de laatste bocht kwam ik er zo hard uit dat ik net Sam’s achterwiel aantikte en een super slipstream het rechte stuk op had. Dit was mijn beste laatste sector ooit hier maar jammer genoeg door het foutje in bocht vier kwam de tijd net te kort en stond ik op de 15e plek in mijn klasse met weer 0.6 seconden sneller als in de eerste kwalificatie.

Tuck! Picture credit: Christopher Brown - Raceline Images

In race 1 voelde ik al meteen dat ik problemen had met de koppeling en mijn start was dus ook niet super. Ik had moeite met de slippende koppeling en verloor daarom veel snelheid. Uiteindelijk mezelf weten te herpakken en op bochtensnelheid te gaan focussen om zo mijn gebrek aan vermogen goed te maken. Dit pakte goed uit en stukje bij beetje wist ik me in het groepje naar voren te vechten. In de laatste ronden reed ik nog een klein gaatje dicht naar de persoon voor mij en pakte zo de 13e plek in mijn klasse. Ook reed ik in die laatste ronden een snelle tijd die weer 0.4 sneller was als in de kwalificatie en daarom mocht ik een plekje naar voren op de startgrid voor race twee! ’s Avonds hebben we de koppeling vervangen en nog wat aan de voorkant van de motor vervangen om te zorgen voor minder beweging in de snelle bochten. Het begon echter zo hard te regenen dat de laatste twee races van die dag afgelast werden en werden verschoven naar de zondag ochtend. Dit ging jammer genoeg ten koste van onze warm-up en dus zouden we alleen maar een race hebben om 14:00.

mooie gevechten! Picture credit: Christopher Brown - Raceline Images

Omdat we geen warm-up hadden konden we de nieuwe set-up van de motor niet uitproberen en gingen we met een nieuwe koppeling en andere set-up de race in. Mijn start was vrij goed alleen recht voor me bleef Edmund met zijn rem in de handschoen van Dan hangen waardoor Edmund onderuitging en over de baan heen schoof. Ik moest hiervoor in de remmen en verloor gelijk de aansluiting met de groep voor me. Ik kwam weer in een grote groep te rijden waarbij elke ronden van plek werd gewisseld. Ook Sam kwam hierbij mengen en Sam was de enige die mij nog van de 15e plek in het kampioenschap kon stoten. Helaas waren we de verkeerde kant op gegaan met de set-up en verloor ik veel tijd in de snelle bochten omdat de motor zo onstabiel was. Ik wist me te herpakken en er het beste van te maken. In de laatste ronden kwam ik Sam nog voorbij om zo op een 11e plek te finishen en de 15e plek in het kampioenschap te behouden.

Pushing the limits! Picture credit: Christopher Brown - Raceline Images

Dat was het dan alweer, de laatste race van het kampioenschap. We zijn nu al druk bezig met de voorbereiding van volgend seizoen. We gaan proberen om de Moto3 te verkopen en zo de overstap te maken naar een 600cc motorfiets. Zodra we meer weten laten we het jullie horen!

Ik wil Hessel heel erg bedanken voor zijn hulp dit weekend. Het was fijn om met je te werken en ik heb een hoop van je geleerd! Hopelijk komt hier volgend jaar nog een aantal keer een herhaling van!

Ook nogmaals bedankt aan iedereen die mij afgelopen seizoen heeft geholpen! Het was weer prachtig en stiekem kan ik al niet meer wachten op wat volgend jaar gaat brengen!

Iedereen bedankt en tot volgend jaar!

Thuisrace op TT-Circuit Assen!

Thuisrace op TT-Circuit Assen!

0