Klik gelijk door naar


Authors

Thuisrace op TT-Circuit Assen!

Thuisrace op TT-Circuit Assen!

Afgelopen weekend was het dan zover. De race waar we het hele jaar naartoe werken hier op Nederlandse bodem. Voor ons team is dit een van de belangrijkste races van het jaar omdat alle sponsoren hier heen komen om te kijken wat wij doen in Engeland. De weersvoorspellingen waren niet al te best maar we gingen er het mooiste van maken.

Klaar voor de start! foto credit: Henk Teerink

Vrijdag begon inderdaad niet super, de baan was weer half nat en iedereen begon dan ook rustig aan deze sessie. De motor voelde goed en in de droge sectoren kon ik lekker pushen, in de sectoren waar het nog nat was besloot ik om geen risico’s te nemen en ervoor te zorgen dat ik niet viel want de baan ken ik toch wel. Ik sloot deze vrije training dan ook niet op een superpositie af maar het gevoel was er wel en de weersvoorspelling was dat het droog was voor kwalificatie 1 later die middag dus daar vertrouwden we dan maar op. De enige aanpassing die we gingen doen was verandering van de gearing zodat we een iets hogere topsnelheid zouden hebben.

Foto credit: Ronald Woest!

Rond het middaguur trok de wind flink aan en toen wij de baan op gingen waaide het dan ook hard. Dit maakte de omstandigheden lastig maar ik zat in een lekker ritme. Elke ronden wist ik mijn tijd weer wat aan te scherpen en halverwege de sessie kwam ik even binnen voor een momentje rust. De motor voelde nog goed aan en we besloten om niets te veranderen voor de laatste drie rondjes. Ik stond nog niet op een super plek maar ik wist dat er nog meer in zat omdat ik tot nu toe de hele sessie zelf mijn rondjes had gemaakt. Ik ging naar buiten en wachtte even op een sleepje. Met nog twee ronden te gaan kwamen Mike Brouwers en Matthias Meggle mij voorbij. Ik kon net bij ze aanhaken en wist er twee snelle ronden tijden uit te persen. Ondanks de koude en winderige omstandigheden die het lastig maakte reed ik toch een 1:49,8. Dit is tot nu toe mijn snelste tijd op Assen maar er had meer in gezeten met betere omstandigheden. Ik was hier erg tevreden mee want dit zette mij op de 16e plek algemeen en de 10e plek in de British Superbike klasse. Voor de tweede kwalificatie gingen we de rijhoogte wat veranderen wat ervoor zou zorgen dat de motor makkelijker ging draaien in lange doordraaiers zoals Ossenbroeken.

Foto Credit: Henk Teerink!

Zaterdag ochtend begon het ook weer nat. Door een oliespoor op de baan werd onze training een uur uitgesteld. Dit zorgde ervoor dat de baan de tijd had om op te drogen en toen wij aan de beurt waren was hij weer ouderwets halfnat. Hierdoor werd maar door één iemand de tijd verbeterd en zakte ik terug naar plek 17 algemeen en 11e in mijn klasse. De set-up van de motor voelde wel beter en we besloten dan ook om nog een stap verder te gaan hiermee. Ik reed lekker mijn rondjes en kwam uiteindelijk op een tijd van 1:50,8 uit. Ik voelde me klaar voor de race want mijn pace was goed en ik had eindelijk een goede start positie!

Het bleef de hele middag dreigend met wolken en wind maar de regen bleef gelukkig uit. Ik had een goede start in race 1 en pakte een aantal plekjes. Ik zat in de achtervolging bij Sascha de Vits in de tweede ronden en we reden naar het groepje voor ons toe. Ik voelde me goed op de motor en het tempo zat er lekker in. Helaas begon het te spetteren en achter op het circuit zelfs te storten wat ervoor zorgde dat er een rode vlag kwam. Snel naar binnen en banden wisselen voor de herstart van een natte race. Mijn start was weer niet onaardig maar ik kwam niet in een goed ritme. Ik had geen goed gevoel onder deze natte omstandigheden en het was dan ook een hele race afzien. Ik heb geprobeerd wat ik kon maar meer dan een 13e plek in het British superbike zat er niet in. Ook mijn tijd was niet super wat ervoor zorgde dat ik op plek 21 aan race twee moest beginnen.

Hard pushend de laatste bocht in! Foto credit Racesport.nl

Zondag ochtend regende het onwijs hard en ook voor onze warm-up was de baan weer half nat. We zijn wel nog even naar buiten gegaan en daarbij reed ik goed mijn rondjes en voelde de motor weer goed aan. We waren dus klaar voor de tweede race.

ready to go! Foto credit: Ronald Woest

Startplek 21 was niet ideaal maar er was nog veel mogelijk. Mijn start was niet super en ik verloor een of twee plekjes. In Ossenbroeken koos ik voor de buitenkant maar Mike Brouwers kwam er al tussendoor gebeukt waardoor ik wijd moest en weer een paar plekjes verloor. Die kon ik gedurende de race wel weer goed maken maar een groep van ongeveer 10 man voor mij was toen al weg. Ik had een super pace waarbij ik constante tijden in mijn eentje kon rijden en de groep voor mij reed dan ook niet weg. Jammer genoeg kwam ik ook niet dichterbij die groep en reed ik dus de hele race achter de feiten aan. Ik vind het onwijs jammer dat ik niet bij deze groep zat vechtend voor top tien plekken want ik had zeker mee kunnen vechten met de racesnelheid die ik had. Ondanks dat finishte ik toch weer in de punten op een 12e plek van de BSB.

foto credit: Jos Snakenborg

Ik wil alle sponsoren die er dit weekend waren heel erg bedanken! Zonder jullie steun zou het voor mij niet mogelijk zijn om op dit niveau te racen! Ik hoop dat jullie allemaal een mooie dag hebben gehad ondanks het koude weer en dat we jullie een kijkje in onze race wereld hebben kunnen geven!

Het weekend van 14 tot 16 oktober staat het laatste weekend op de kalender. De afsluitende races vinden zoals elk jaar plaats op het GP-Circuit van Brands Hatch gevolgd door de afterparty! Ik kan niet wachten om nog één keer met iedereen de baan op te gaan en weer mooie gevechten te leveren!

The Final Showdown! Brands Hatch GP

Seizoensfinale op Brands Hatch GP

Seizoensfinale op Brands Hatch GP

Twee keer dik in de punten op Donington Park!

Twee keer dik in de punten op Donington Park!

0