Klik gelijk door naar


Authors

Twee keer dik in de punten op Donington Park!

Twee keer dik in de punten op Donington Park!

Het was alweer ronde 10 van dit seizoen. Jammer genoeg moesten we ronde 9 missen maar we waren er nu weer helemaal klaar voor! Vorig jaar was Donington Park de eerste race van het seizoen en het was voor mij dus al weer een tijdje geleden dat ik hier gereden had. Vorig jaar reden we ook nog met een standaard motor hier dus er was niet heel veel te vergelijken met toen.

Hard braking! Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Het weekend begon regenachtig, het had de hele nacht en ochtend hard geregend. De baan was dus ook goed nat toen wij voor onze vrije training de baan op gingen. Ik wilde geen risico’s nemen omdat de voorspellingen voor de rest van het weekend droog zouden zijn. Ik deed een paar ronden maar was niet aan het pushen en wilde de motor vooral weer heel terug brengen. We wisten nu in ieder geval dat alles het deed en we konden gefocust de eerste kwalificatie in later die middag.

Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Deze kwalificatie was inderdaad zoals voorspeld droog en we konden dus vanaf het begin pushen. Het waaide echter onwijs hard wat ervoor zorgde dat het lastig was om op sommige punten de motor goed in bedwang te houden. Ook lukte het mij niet helemaal om een goed sleepje te vinden en daarom moest ik het in mijn eentje doen. Ik had een hoop problemen in de eerste sector wat ervoor zorgde dat ik veel tijd verloor en ook de laatste bocht had ik moeite. Ik kon niet de goede lijn vinden om er met veel snelheid uit te komen. Ik finishte deze sessie dan ook op een 25e plek algemeen en een 16e plek in mijn klasse. Ik was helemaal niet tevreden hiermee en daarom besloten we om een grote verandering te maken voor de kwalificatie de volgende ochtend. In Brands Hatch hebben we een grote stap gemaakt met de rijhoogte en die gingen we nu weer terug zetten om te kijken of het dan beter ging.

Mooi hoogte verschil op Donington Park!  Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

De tweede kwalificatie was al om 09:30 en het was nog erg koud toen we de baan op gingen. De verwachting was dat bijna niemand zijn tijd zou kunnen verbeteren maar dat bleek niet zo te zijn want bijna iedereen ging sneller als op vrijdag. Ik wist mijn tijd halverwege de sessie te verbeteren voordat ik binnen kwam alleen omdat iedereen dat deed schoot ik er niet heel veel mee op. In de laatste paar ronden probeerde ik een sleepje te vinden en dat lukte in de laatste ronde dan ook. Ik ging achter Elliot de eerste bocht in en kon hem best goed bijhouden. Ook Max kwam me op het rechte stuk voorbij waardoor ik dat laatste beetje slipstream had en ik mijn tijd met 2,2 seconden ten opzichte van de eerste kwalificatie verbeterde. Hiermee stond ik op een 15e startplek en hier was ik erg tevreden mee. De aanpassing aan de motor voelde goed en ik was klaar voor de race.

Close Up! Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Ik had een vrij goede start in de eerste race en pakte een paar plekjes. Deze moest ik gedurende de eerste ronde ook weer afgeven en ik moest er alles aan doen om bij het groepje voor mij te blijven. Dit lukte redelijk voor 2 ronden maar daarna werd het gaatje groter. Vlak voor mij werd Mike Brouwers van zijn motor gereden en kwam de Safety Car naar buiten. Toen deze naar binnen ging begon de ellende, ik viel steeds verder terug en kwam niet in mijn ritme. Ik reed tijden die niet snel genoeg waren en verloor te veel tijd. in de laatste twee ronden kon ik mezelf een beetje herpakken om zo nog mijn een na snelste tijd tot dan toe te rijden en op de 12e plek in mijn klasse te finishen. jammer genoeg moest ik race twee wel vanaf plek 22 starten omdat mijn tijd niet snel genoeg was, we hadden dus een hoop te doen.

Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

De warm-up ging al beter ondanks dat deze was ingekort tot 5 minuten. We hadden nog wat uitgeprobeerd met de preload maar dit zorgde er voor dat de motor te wijd ging lopen. We hebben dus besloten om dit niet voor de race te laten staan.

Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Mijn start in de tweede race was iets minder en ik schakelde mis in de eerste bocht waardoor ik te laag in toeren zat en veel plekken verloor. Ik moest dus weer helemaal van achter aan beginnen en daarom waren de snelle jongens al weg toen ik aan kwam. Ik moest in mijn eentje het gat dicht rijden naar de twee rijders voor me. Dit ging in het begin langzaam maar uiteindelijk was ik er en toen ik er eenmaal was ging ik ze allebei in 2 bochten voorbij en reed ik meteen weg. Dit gaatje wist ik nog iets verder uit te breiden om uiteindelijk twee seconden voor de rest op een achtste plek in mijn klasse over de finish te komen. We waren blij met het resultaat maar er had meer in gezeten met een goede start en eerste ronde.

Buiten het racen om is het altijd gezellig!

De volgende wedstrijd is mijn thuis race op het TT-Circuit van Assen! Dit is een van de grootste motorevenementen in Nederland en kom dus allemaal kijken! Ik ben al best gespannen hiervoor want het is voor mij de belangrijkste wedstrijd van het jaar met alle sponsoren die komen kijken! Ik kan niet wachten om hun te laten zien waar wij het hele jaar hard voor werken!

Thuisrace op TT-Circuit Assen!

Thuisrace op TT-Circuit Assen!

Lastig weekend op Cadwell Park

Lastig weekend op Cadwell Park

0