Klik gelijk door naar


Authors

Lastig weekend op Cadwell Park

Lastig weekend op Cadwell Park

Afgelopen weekend stond alweer ronde 8 van dit seizoen op de kalender. Cadwell park was het circuit en de weersvoorspellingen waren slecht. Gelukkig bleef de voorspelde regen grotendeels uit maar het werd niet het weekend dat we verwacht hadden.
De vrije training begon droog maar al in het begin van de sessie kwamen er een aantal regendruppels uit de lucht maar nog niet genoeg om naar binnen te komen. In het begin van de sessie heb ik voornamelijk gelet op het rijden van goede lijnen. Nadat ik halverwege de sessie even binnen gekomen was begon het in mijn out-lap harder te regenen en ik besloot dan ook net zoals veel andere om het niet te riskeren en naar binnen te gaan. Over deze sessie was dus niet veel te zeggen en omdat ik nog niet gepushed had op een rondentijd stonden we niet op de plek waar we wilde zijn.

Zoeken naar de goede lijnen! Photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

Ook de eerste kwalificatie was het weer half-half. Ondanks dat de weersvoorspellingen aangaven dat het droog zou blijven tot 8 uur ’s avonds spetterde het de hele sessie lang. Ik was redelijk op snelheid en zat op een stijgende lijn toen het harder begon te spetteren. Ik wilde er nog een rondje uit persen maar toen ik in de 6e versnelling de eerste bocht instuurde was de achterkant al weg en vloog ik met ruim 190 km/h door de lucht. De motor ging meerdere keren over de kop en de eindstand was dus een hoop schade en werk te doen. Dit was wel een teleurstelling want dit was de tweede keer in de afgelopen 3 races. Gelukkig wisten we alles op tijd te vervangen en waren we rond 9 uur ’s avonds weer klaar voor de volgende dag.

moeilijke omstandigheden in de kwalificatie. Photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

Op zondag ochtend was de tweede kwalificatie al om 09:20. Toen we de baan op gingen was deze nog een beetje nat op sommige plekken, vooral in het bos. Ondanks deze natte plekken waren de omstandigheden al beter als op zaterdag en ik wist me dan ook met 1,5 seconden te verbeteren. Ondanks dat ik sneller was zakte ik terug naar de 18e startplek. Dit was duidelijk niet waar we hoorde te zijn en we waren dan ook niet tevreden. Ook was ik nog 2 seconden langzamer als vorig jaar. We hadden dus een hoop te verbeteren voor de eerste race later die middag. Ik had geen goed gevoel in de voorkant van de motor bij het inremmen van de bocht. Hier hebben we wat aanpassingen voor gedaan en we hoopte dat dit goed uitpakte. Na mijn crash had ik ook veel last van mijn enkel en dit belemmerde mij bij de linker bochten en het omleggen in de chicanes. Om dit te verhelpen zijn we naar de fysio. Daar hebben ze mijn enkel en voet gemasseerd om de zwelling te verminderen en hem minder stijf te maken. Daarna hebben ze ook mijn enkel ingetaped zodat hij meer ondersteuning zou krijgen in de linker bochten. Het voelde al beter en ook tijdens het rijden deed het minder pijn.

Wheelie over the Mountain! Photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

ready to go! Photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

Ik had een goede start in de eerste race en wist meteen wat plekjes goed te maken. Daarna kwam ik in een gevecht terecht met vier rijders waarbij we continue van plaats wisselden. Ik wist dat ik sneller was maar bleef geduldig afwachten en kijken waar ik sneller was. Met nog twee ronden te gaan zette ik een actie in en nam de leiding van het groepje. Ik begon meteen met pushen en wist in de laatste ronden een snelle tijd te rijden waarmee ik een gaatje sloeg naar de rest van het groepje. Omdat de snelste tijd in de race meetelt voor de volgende startopstelling en ik een snelle laatste ronden reed mocht ik race twee vanaf p15 starten. We waren nog steeds een seconde langzamer als vorig jaar maar het gevoel begon terug te komen.

Photo credit: Raceline Images - Christopher Brown


De warm-up was één grote verwarring en hier hadden we dan ook erg weinig aan. We hadden nog wat aan de voorvork veranderd alleen door een rode vlag situatie en maar twee volle rondjes was het moeilijk om hier iets over te zeggen. We besloten om de gok te nemen en het te laten staan voor de tweede race.

Photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

De eerste meters van deze tweede start waren redelijk maar toen ik opschakelde naar twee schoot hij terug in zijn eerste versnelling waardoor ik veel plekken verloor. Ik wist wel meteen weer een aantal plekken goed te maken en met twee erg snelle ronden zat ik weer op mijn oude plek. Daarna heb ik de hele race gepushed om Joel Marklund achter me te houden. Ik reed constant snelle tijden in de 1:38 en met 4 ronden voor het eind moest Joel het dan ook opgeven en trok ik een gat naar hem. Ondanks dat wist ik door te blijven zetten en zo vergrootte ik mijn voorsprong tot ruim 5 seconden. Ik reed een constante race en sloot deze dan ook af met een tiende plek! Eindelijk weer eens in de top 10! Hier waren we ook erg tevreden mee, zeker na het lastige weekend dat we gehad hebben hier.

Photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

Jammer genoeg kunnen wij door omstandigheden niet deelnemen aan de volgende race op Oulton Park. Hier balen we onwijs van maar dit is op dit moment de beste oplossing. We gaan ons nu klaarmaken voor Donnington Park om daar sterker terug te komen!

Twee keer dik in de punten op Donington Park!

Twee keer dik in de punten op Donington Park!

Big Brands Bash!

Big Brands Bash!

0