Klik gelijk door naar


Authors

Big Brands Bash!

Big Brands Bash!

Afgelopen weekend was alweer het zevende weekend van dit British Superbike seizoen. Deze races vonden plaats op het GP-circuit van Brands Hatch. Brands Hatch is het grootste evenement van het jaar. Er komen hier gewoonlijk meer dan 50.000 mensen op af en ook dit jaar was het weer superdruk! We hadden niet helemaal het resultaat dat we wilden maar toch zijn we weer huiswaarts gegaan met twee keer punten!

Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

De vrije training hebben we rustig opgebouwd, we begonnen met het zoeken van de juiste lijnen. Hierbij had ik wat last van een wijd lopende motor waardoor ik heel hard moest werken om de motor op de juiste plek te krijgen. Ondanks dat wist ik gedurende de sessie mezelf te verbeteren naar een 11e positie in mijn klasse. Hiermee waren we niet ontevreden maar we wisten dat er nog een hoop tijd af moest voor de kwalificatiesessies.

Kwalificatie 1 begon goed, ik was meteen sneller als in de vrije training en de verandering aan de motor pakte goed uit. Halverwege de sessie kwam ik even binnen om uit te rusten en na te denken waar ik mezelf nog kon verbeteren. In het laatste deel van de sessie kwam ik achter Jorel, Brian en Max te zitten, dit zijn normaal mensen die meedoen voor de top-10 en ik kon dus mooi bij ze aanhaken. Ik wist me te verbeteren en kon goed bij blijven. Ik verbeterde mijn tijd met 1.8 seconden ten opzichte van de vrije training en ik was al een seconde sneller als vorig jaar op deze baan. Ik eindigde op een 12e positie, en daar waren we zeer tevreden mee!

Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Kwalificatie twee was al om 9 uur ’s ochtends, ik had wat moeite in het begin van de sessie en reed veel alleen. Hierdoor kwam ik nog niet aan de tijden die we op vrijdag al gereden hadden. Met nog tien minuten te gaan ging ik de baan weer op voor een laatste stint en zo kwam ik weer achter Jorel te zitten. Jorel was iets sneller als mij maar ondanks dat kon ik toch lekker aanpikken en wist ik mij weer met een halve seconden te verbeteren. Ondanks dat zakte ik toch een plek naar de 13e startplek.

Ik had een redelijke start in race 1 en ik verloor een plekje. Ik was gelijk aan het pushen om dit plekje weer terug te winnen zodat ik met de snelle groep voor mij mee kon. Dit lukte mij ook aan het begin van de tweede ronden alleen maakte ik in de bocht daarna een grote fout waardoor ik weer twee plekken verloor en de aansluiting weg was met de groep voor me. Ik heb de hele race voorop in ons groepje gereden en ik heb continue gepushed om er een zo’n snel mogelijke ronden uit te persen. Ik wist iedereen in het groepje achter me te houden wat resulteerde in een 12e plek in mijn klasse, iets wat niet verkeerd is, alleen omdat ik continue op kop moest rijden lukte het me niet om een snelle ronden neer te zetten. Omdat je snelste ronden de startopstelling voor race 2 bepaald was die startplek eenvoudig gezegd rampzalig. Ik moest race 2 vanaf plek 23 gaan starten, we hadden dus een hoop werk te doen!

Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Voor de warm-up hadden we de balans van de motor compleet veranderd door de rijhoogte veel hoger te zetten, hierdoor zou de motor makkelijker moeten sturen en zou je meer bochtensnelheid mee moeten kunnen nemen. Toch was dit wel wennen want je moet heel anders rijden met deze snelheid en in de warm-up hadden we daaraan gewerkt.

Photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Race 2 was mijn start goed en ik pakte meteen een aantal plekken. Ik zat in gevecht met een aantal KTM’s en was mijn weg naar voren aan het opbouwen. Ik zat in een redelijk goed ritme en klom steeds verder op toen ik vanachter werd aangereden in een snelle linkerbocht. Ik werd compleet uit het zadel geworpen en verloor zo een stuk of 6 plekken. Deze moest ik allemaal weer goed gaan maken en we hadden nog maar twee ronden de tijd! Ik wist er nog net 3 in te halen met een super laatste ronden waarbij ik alles riskeerde om Josh Hodge nog in te halen maar het lukte wel en ik finishte op een 13e plek in mijn klasse. Ondanks dat het toch weer punten zijn was ik niet tevreden want ik weet zeker dat ik voor de 11e plek had kunnen vechten en hem misschien zelfs wel had kunnen finishen op de 11e plek.

Ik kijk nu vooruit naar Cadwell Park in drie weken maar eerst gaan we ontspannen op vakantie in Frankrijk. We hopen voor lekker weer zodat we uitgerust weer de strijd aan kunnen gaan op Cadwell Park!

Lastig weekend op Cadwell Park

Lastig weekend op Cadwell Park

Ongelukkig weekend op Thruxton

Ongelukkig weekend op Thruxton

0