Klik gelijk door naar


Authors

Race 3 - WSBK - Assen - NL

Negende plaats tijdens WKSB wedstrijd!

Afgelopen weekend reed ik in het bijprogramma van de World Superbike met de Moriwaki 250 Junior Cup! Dit is een ontzettend gaaf en groot evenement alleen het nadeel is dat je niet veel rijtijd krijgt. Het originele tijdschema was dat we op vrijdag, zaterdag en zondag alle dagen een keer zouden rijden. Dit zou echter anders uitpakken! Op vrijdagochtend konden we alles lekker rustig aan klaarmaken want we hoefde pas om 13:10 de vrije training te rijden. Ik was er helemaal klaar voor maar toen ik de baan op ging haperde motor even en in de derde bocht al stopte hij er helemaal mee. Het bleek dat de carburateur er af was getrild en zo was mijn vrije training al in de derde bocht voorbij. Na de training zijn we nog met Roy (vervanger van Joey omdat die in Argentinië zat) even wezen sporten en daarna hebben we heel de tijd met alle jongens op onze fietsen de paddock onveilig gemaakt.

Foto: Oeds Zanstra

Zaterdag stond de kwalificatie geplant om 2 uur tussen de World Superbike en de World Supersport. Dit was een super tijd want hierdoor zouden er heel veel mensen op de tribunes zitten maar door een groot olie spoor en een grote crash werd alles uitgesteld en paste de kwalificatie niet meer in het schema vanwege de televisie uitzendingen. Wij werden dan ook naar zeven uur ’s avonds verschoven. Maar ook dit ging niet door en zo werd de kwalificatie naar zondag verplaatst. Ik was dus al twee dagen op het circuit en ik had pas 500 meter gereden, balen! Wel hebben we een boot camp gehad met Michelle Mussche en Danny de Boer (drievoudig Nederlands kampioen Superbike). We zijn eerst rond de baan gerent en hebben daarna nog een hoop krachtoefeningen gedaan. Het was heel leuk en daarna zijn we ook weer lekker met elkaar gaan fietsen. Zaterdag waren Ed en Joran Jansen er. Het was heel gezellig en ik vind het heel leuk dat ze elk jaar naar mijn verrichtingen komen kijken, ondanks dat ik die dag niet heb kunnen rijden.

Foto: Oeds Zanstra

Foto: Oeds Zanstra

Zondag was het weer een stuk minder goed. Het stortregende en de race van de World Superbike werd onderbroken en zeker een uur stil gelegd omdat het zo hard regende. Dit was zeker niet gunstig voor ons want dit betekende dat onze kwalificatie werd ingekort naar een kwartier en onze race naar 6 ronden in plaats van 11. Wel was het goed dat het regende want dan kon ik verder naar voren komen! In de kwalificatie had ik nog moeite met in mijn ritme komen de motor was heel onstabiel met insturen waardoor ik hem niet hard de bocht in kon laten rollen en zo eindigde ik op een 12e startplek. Voor de race wat kleine aanpassingen gedaan en zo het probleem verholpen. Ik had een slechte start van de race en zag drie man voorbij komen maar haalde ze in de eerste drie bochten ook allemaal weer in. Helaas kwamen ze me op het rechte stuk weer voorbij omdat ze lichter en kleiner waren en zo raakte ik verzeild in een kuip aan kuip strijd met langzamere rijders. Ik was de hele race in gevecht ondanks dat ik sneller dan ze was maar de Mexicaan Adolfo kwam me elke keer op het rechte stuk weer voorbij. In de laatste ronde kon ik hem net voor blijven en ik reed meteen in 1 ronde het gat naar Lukas dicht die ongeveer twee seconden voor ons reed. Maar op het laatste rechte stuk voor de finish kwam Adolfo weer uit mijn slipstream waardoor het een alles of niets poging moest worden in de laatste bocht. Hij probeerde mij te blokkeren maar ik ging met veel meer snelheid de bocht in waardoor ik hem buitenom voorbij kwam en Adolfo nog net voor kon blijven maar Lukas kon ik net niet meer pakken. Ik finishte als 9e maar omdat er twee wildcard rijders meededen was ik 7e! Hier was ik toch wel tevreden mee ondanks dat er meer in gezeten had!

Foto: Oeds Zanstra

Foto: Oeds Zanstra

Zondag waren Jeroen en Michael er. Zij zijn van MASS, mijn hoofdsponsor in de Moriwaki 250 Junior Cup en de Moto3. Het was heel gezellig en ik denk dat ik ze een mooie race heb kunnen laten zien met een mooie 9e plek. Ik wil hun ontzettend erg bedanken dat zij vanaf het begin in mij geloofd hebben en mij altijd steunen!

Als jullie dit wedstrijdverslag krijgen zit ik al weer op de boot naar Engeland waar ik dit weekend met mijn nieuwe Moto3 meedoe in de wedstrijd van de British Superbike op Oulton Park in de buurt van Liverpool. Omdat het maandag een feestdag is in Engeland rijden we hier op zaterdag, zondag en maandag. Best spannend want het is een groot startveld en ik zal moeten kwalificeren om aan de wedstrijd mee te doen. Ik moet een tijd rijden binnen de 110% van de snelste rijder anders kunnen we zondag al weer naar huis. Als jullie dit raceverslag krijgen zijn wij alweer onderweg naar Engeland. Dit weekend rij ik met de Moto3 bij het British Superbike op Oulton Park. Dit is een hele grote klasse en ik hoop dat ik hier goed mee kan komen ondanks dat ik pas 1 sessie op de Moto3 Gereden heb. 

Bij de ferry van Duinkerken naar Dover.

Bij de ferry van Duinkerken naar Dover.

Dus blijf me volgen en Tot Ziens Op de Start Grid!!


Race 4 & 5 Moriwaki Cup op Oschersleben

Race 1 & 2- KNMV Event - Navarra - Spanje

0