Klik gelijk door naar


Authors

Race 1 & 2- KNMV Event - Navarra - Spanje

Het is begonnen!

Afgelopen weekend is de MASS Moriwaki op het circuit van Navarra in actie gekomen voor de eerste twee races van het seizoen.

Op woensdag avond zijn we vertrokken richting Navarra in Spanje. Hier stond de eerste test en ook de eerste twee races op het programma. Op vrijdag hadden we vier test sessies. Dit was omdat er jongens bij zaten die nog nooit op een Moriwaki hadden gereden en anders zonder enige ervaring aan het race weekend zouden moeten beginnen.

De eerste sessie verliep niet helemaal volgens wens. Ik zat niet lekker in mijn ritme en liet al aardig wat tijd liggen op andere jongens. Daarna ging het een stik beter! In het begin zat ik rond de 12e plek maar met dat de dag vorderde gingen de andere jongens ook steeds harder te rijden en eindigde ik uiteindelijk op de 16e plek. Toch was ik wel tevreden want het gevoel was goed en ik wist dat ik nog sneller kon. 

Op zaterdag reden we twee kwalificaties en twee races. Om tien uur stond de eerste kwalificatie op het schema en die ging al redelijk goed. Het was nog vrij koud en het asfalt was ook nog niet erg warm. Ik had een 17e plaats maar ik wist zeker dat ik de volgende sessie sneller zou zijn. En dat was zo! Ik was sneller en wist mijn tijd met iets meer dan een halve seconde te verbeteren naar 2:00,7 en hiermee behaalde ik de 13e startplaats en hiermee was ik erg tevreden. Het was wel een stuk harder gaan waaien in de pauze dus dat werd een uitdaging want er rijden dit jaar heel erg veel lichtgewicht jongens mee.

Ik had voor race 1 een hele goede start maar in de eerste ronde vouwde iemand zijn motor helemaal op een bleef ook liggen dus werd er code rood gegeven en vond er een herstart plaats. Ik was weer goed weg maar ik kon in de eerste ronden het tempo van de groep voor me net niet bijhouden en ik reed de hele race alleen. Toch was ik wel redelijk tevreden want ik reed constant snelle tijden.

Ook race twee had ik een goede start maar toen ik het tempo van de groep voor me probeerde bij te houden ging ik er bijna af en kwamen lichtere jongens me voorbij. Ze zijn zo licht dat ik ze op geen enkele manier bij kan houden op het rechte stuk en dat betekend dat ik elk recht stuk als eerste op moest komen en dat lukte ook wel aardig en zo gingen er een aantal ronden hetzelfde voorbij en elke keer werd ik net na de finish, die heel ver op het rechte stuk ligt, ingehaald maar in de laatste ronde werd ik toch nog net voor de finish ingehaald en werd ik 16e. ik was totaal niet tevreden want ik had niet snel gereden en was niet tevreden met een 16e plaats.

Ook zondag hebben we nog twee sessies gereden. De eerste van 20 minuten en de tweede van 50 minuten samen met de Moto3. In die tweede sessie hebben we geoefend op een snelle eerste ronde omdat ik merk dat ik daar nog moeite mee heb. Dit ging ook wel wat beter maar er is nog ruimte voor progressie.

Om kwart over twee zijn we weggereden en we zijn in een stuk verder gegaan. Om vijf uur in de ochtend waren we thuis en toen ben ik het eerste uur thuis gebleven maar het tweede alweer naar school gegaan

Kortom een goede maar drukke week waar ik met een tevreden gevoel naar terug kijk.

Volgende evenement: vrijdag 25 april - Wereldkampioenschap Superbike op Assen.

Klik hier voor de volledige raceklalender.

Natuurlijk zou dit allemaal niet mogelijk zonder mijn sponsoren. Die wil ik dan ook hartelijk bedanken voor hun steun.


Race 3 - WSBK - Assen - NL

0