Klik gelijk door naar


Authors

Afsluiting van het jaar

Afsluiting van het jaar

Het was zover, de eerste deelname aan de British Supersport op onze Moto2! Een speciaal moment en we keken erg uit naar het weekend! Het bleek weer een zeer wisselvallend weekend qua weer te worden zoals altijd op Assen bij de British Superbike.

Donderdag op vrijdag nacht had het hard geregend en omdat wij al om half 10 moesten rijden waren de condities nog verre van ideaal. Het was koud en vochtig waardoor er maar heel weinig grip was. Naast dat was het rond de buitenkant van de baan nog helemaal nat waardoor we ervoor kozen op safe te gaan en geen risico’s te nemen. Dit weekend reden we de baan op internationale setting waardoor er een bocht in zat die ik ook nog niet met deze motor gereden had. Dit was even wennen maar ik zat in een lekkere flow en zonder echt te pushen stond ik in het begin gelijk in de top 10. Toen ik nog één keer aan wilde zetten voor een goede tijd kreeg ik helaas te kampen met een elektrisch probleem waardoor de motor uitviel en ik hem aan de kant moest parkeren. Hierdoor zakte ik nog een aantal plekken terug naar de 13e plek. Zeker niet slecht dus!

Een goed begin van het weekend!

De rest van de dag bleef gelukkig droog en de omstandigheden gedurende de tweede vrije training waren goed. Een kleine aanpassing aan de motor voor de sessie zou meer stabiliteit moeten geven gedurende het aanremmen. Ik begon de sessie goed en was constant aan het verbeteren. Halverwege de sessie ben ik binnengekomen om een nog wat te veranderen aan de achtervering te doen en toen nog een snel 3 rondjes naar buiten. In deze drie rondjes reed ik een 1:44.0 wat de snelste tijd voor mij tot nu toe was op Assen met de 600cc. Hier waren we erg tevreden mee en ook met de 17e plek die hierbij hoorden waren blij!

Hard werken voor een snelle tijd!

De zaterdag was het tegenovergestelde qua weer van vrijdag. Het had de hele avond hard geregend en toen wij onze kwalificatie begonnen was de baan nog half nat. We besloten om wel op regenbanden naar buiten te gaan want het was nog te nat voor slicks. De tactiek was om eerst twee rondjes een tijd te zetten en daarna binnen te kijken wat we gingen doen qua banden keuze. De eerste twee ronden gingen goed en we stonden de top 10 toen ik binnenkwam. Na een paar minuten besloten we om nog een ronde op regenbanden naar buiten te gaan en te proberen sneller te zijn. Dit lukte inderdaad maar toen ik binnen kwam om naar slicks te wisselen hadden we nog maar tijd voor 1 snelle ronden. Ik had voor nog een regenband en achter een slick. Met deze slick had ik in de opwarmronde niet heel veel grip dus ik moest veel risico nemen in de enige snelle ronden die we nog hadden. Ik probeerde het maximale er uit te halen en dat was in dit geval een 21e startplek. Als we een ronde meer gehad zouden hebben denk ik dat ik zeker in de top 20 en dicht bij de top 15 had kunnen staan maar helaas maakte we de verkeerde beslissing om later te wisselen.

de kwalificatie vond plaats onder moeilijke omstandigeheden

Klaar voor de race!

De hele middag lang heeft het geregend en voor onze race was het dus ook kletsnat. Ik had er zin in want ik wist dat dit mijn kans was op een goede finishplek. Ik had een redelijke start maar maakte het goed in de eerste bocht. In het eerste deel van de ronde haalde ik ook weer veel mensen in. In strubben was het erg druk en ik had een momentje aan de achterkant wat me wat tijd kosten. Halverwege de eerste ronde lag ik al op de 11e plek toen ik op stekkerwal aankwam. De persoon voor me ging iets wijd en toen ik het gas doordraaide gleed de achterkant weg waardoor ik een highsider kreeg. Ik ging voorover van de motor af en landde hard op het asfalt. Gelukkig was ik oke maar de motor had veel schade. Ik baalde onwijs want dit was een goede kans op een top-10 finish! We zijn de hele avond bezig geweest om de motor klaar te krijgen voor de volgende dag.

Het was echt nat......

In de warm-up op zondagochtend was het weer half nat maar we gingen toch op slicks naar buiten om te testen of alles werkte. Dit bleek zo te zijn en dus waren we helemaal klaar voor de tweede race.

Het weer was in ieder geval beter!

De tweede race moesten we helaas vanaf de 27e plek starten omdat ik in de eerste race geen tijd gezet had. Ik had een redelijke start en pakte een paar plekjes. Toen ik eenmaal de langzamere rijders voorbij was had het groepje voor me al een gat dat ik probeerde dicht te rijden. Dit ging echter niet echt en gedurende de race kreeg ik ook steeds meer problemen met de grip aan de achterkant. Ik kon mijn tempo niet meer vasthouden en viel steeds iets terug waardoor ik het groepje voor me niet meer terug kon pakken. Dit was jammer want het was een leuk groepje waar hard gestreden werd voor elke plek. Ondanks deze lichtelijk teleustellende race finishte we toch op een 20e plek.

vechten voor elke plek!

Het was een weekend met veel obstakels en tegenslagen maar we hebben weer veel geleerd en we zullen sterker terug komen de volgende keer!

Twee weken na Assen was de laatste wedstrijd van het British Superbike op Brands Hatch. Hier wilden we graag nog aan deelnemen en daar hebben we ook alles voor gedaan maar helaas lukte het mij niet om dit te combineren met de universiteit. Ik zit momenteel in de afsluitende periode van dit kwartaal en hierin moeten veel dingen ingeleverd en afgemaakt worden. Deze lessen zijn dus belangrijk en ik kan ze niet missen.

Hierdoor was de British Superbike Assen onze laatste wedstrijd van het seizoen. Het was een lastig maar zeker zeer leerzaam jaar waarin we van alles hebben meegemaakt. Begonnen in Spanje voor het eerst in de regen rijdend met BSB supersport jongens die al jaren op een 600cc reden en die ik bij lange na niet bij kon houden. Na een half seizoen in Nederland gereden te hebben zijn we in de zomer voor het eerst bij de British Superbike gaan kijken. Op me standaard Honda tussen dit supersport geweld was hard vechten maar we zijn uiteindelijk naar huis gegaan met twee punten! Hierna de eerste keer met de Chassis Factory GP2 rijden. Ons eigen geproduceerde buizenframe, een spannend moment maar ook heel erg gaaf! Nog geen week later stonden we daarmee bij de British Superbike in Assen. In de eerste race gelijk bij de top 10 maar gecrashed en in de tweede race laten zien dat we de snelheid hadden die de andere ook hadden voelde erg goed! Wie had verwacht dat we dit allemaal in het eerste jaar zouden behalen.

Ik wil al mijn sponsoren onwijs bedanken! Zonder jullie hulp was het niet mogelijk geweest en jullie vertrouwen in mij elk jaar geeft mij veel motivatie! Natuurlijk zou het ook niet kunnen zonder mijn ouders, Brian en Hessel. Zij staan elk race weekend weer voor me klaar of het nu goed gaat of dat we het lastig hebben, we maken er altijd het beste van!

Sponsoren, groot of klein, onwijs bedankt!

Nu gaan we ons volledig focussen op het klaar maken voor het seizoen 2018!

Zonder dit top team zou het niet kunnen!

Zwaar weekend op Oschersleben

Zwaar weekend op Oschersleben

0