Klik gelijk door naar


Authors

Zwaar weekend op Oschersleben

Zwaar weekend op Oschersleben

Oschersleben is nooit een van mijn favoriete circuits geweest. Ondanks dat hadden we de eerste keer dit seizoen hier toch een sterk weekend. Dit weekend bleek het helaas een stuk moeilijker om dit resultaat te evenaren.

Brake!

We reden dit weekend op vrijdag, zaterdag en zondag. Op vrijdag hadden we één vrije training, op zaterdag twee kwalificaties en de eerste race en op zondag hadden we een warm-up en een race.

De vrije training op vrijdag was pas om 17:40. Dit was een vrij kansloze dag want na 4 rondjes kregen we al een rode vlag die ervoor zorgde dat onze sessie stilgelegd werd. Dit is op zich geen probleem alleen waren wij de laatste die moesten rijden en vonden ze het niet nodig om onze sessie te hervatten. Dit betekende dus dat we op vrijdag eerst heel de dag gewacht hebben om vervolgens maar liefst 4 rondjes te rijden, balen dus!

maar weinig rondjes op vrijdag.

Zaterdag ochtend vroeg hadden we de eerste kwalificatie. We zaten nog ver van de tijden af die we de vorige keer gereden hadden en de motor liep continue wijd. Dit is erg lastig op een circuit zoals Oschersleben want dit bestaat bijna alleen maar uit doordraaiers waarbij de motor goed moet sturen. Na de sessie nog wat aanpassingen gedaan en hopen dat het beter gaat in de tweede sessie.

de setting was niet goed

Deze sessie voelde de motor inderdaad al wat beter maar nog lang niet zoals hij de vorige wedstrijd voelde. Ik was wel weer een stuk sneller maar we zaten nog zeker niet in de top 10. Halverwege de sessie kregen we opnieuw een rode vlag, gelukkig werd de sessie dit keer wel herstart, al was het voor 3 ronden. Ik was na de rode vlag wel sneller maar daalde helaas een plek naar de 16e startplek. We zaten nog steeds een halve seconde van de tijd vorige keer af en de motor was niet naar wens.

zo klein mogelijk proberen te zijn.

Weer een aanpassing aan de motor voor de eerste race zorgde ervoor dat we weer een stapje konden maken. Ik had een redelijke start maar had moeite met het ritme houden. Langzaam maar beetje kwam ik naar voren alleen ik kwam vast te zitten achter een snelle Kawasaki waar ik niet voorbijkwam. Op het rechte stuk verloor ik zoveel tijd dat het niet lukte om er voorbij te komen wat ik ook probeerde. Ik finishte de race dan ook op een teleurstellende 16e plek.

het was best druk.

’s Avonds hebben we de hele fiets op z’n kop gezet in hoop voor een beter resultaat. Dit bleek bij de warm-up inderdaad zo te zijn. De motor stuurde makkelijker en ik kon meer focussen op mijn exit. De tweede race had ik een goede start en zat lekker in de groep toen gelijk de eerste ronde weer de rode vlag getoond werd en de race werd stilgelegd. Mijn herstart was wat minder goed en ik zat iets verder naar achter dan tijdens de eerste start. Ik had wel volop aansluiting en was klaar voor het gevecht. Helaas werd er na vijf rondjes weer rode vlag getoond wat betkende einde weekend voor ons.

het gevoel van zondag was beter maar we waren er nog lang niet

Het was een zwaar weekend en de weinige rijtijd die we hadden hielp zeker niet mee met het oplossen van de setting. Hierdoor hebben we veel tijd verspilt en hebben we geen moment op de plek gezeten waar we moeten zitten. We hebben nu een tijdje rust tot de volgende race op 21 september. “Hier gaan we er weer vol voor om mijn tijd te verbeteren!

Afsluiting van het jaar

Afsluiting van het jaar

driedubbele race!

driedubbele race!

0