Klik gelijk door naar


Authors

driedubbele race!

driedubbele race!

Opnieuw top 10 in Assen!

15 juli stond alweer race 7 van de OW-Cup op de agenda, zoals vaak dit seizoen reden we op Assen dus we wisten goed wat ons te wachten stond. De weersvoorspellingen waren dramatisch met twee dagen volle regen maar naarmate het weekend dichterbij kwam veranderde deze voorspellingen naar steeds meer droog. Uiteindelijk zou er alleen vrijdag nog een beetje regen vallen en dat bleek……

hard in de remmen!

Op vrijdag hadden we vijf training sessies, de weersvoorspelling zei dat alleen de eerste sessie droog bleef maar gelukkig bleef het langer droog. We begonnen de dag met een lekker ritme, ik zat goed in mijn vel en de tijden bleven zakken. Ondanks dat ik een lekker ritme had waren de tijden nog niet super snel maar iedereen had moeite met snelle tijden noteren en dus zat het veld nog dicht bij elkaar. De tweede sessie drongen er een aantal donkere wolken aan maar gelukkig bleef het nog even droog. We hadden wat problemen in de laatste bocht, bij het aanremmen en insturen van de bocht werd de motor zo instabiel dat ik rechtdoor schoot. Met een aanpassing aan de voorvork werd het wel iets beter maar nog steeds was het lastig.

De derde sessie konden we dit probleem niet verder oplossen want het was begonnen met storten. Het begon langzaam maar toen wij eenmaal de baan op mochten ging het echt los. Het kwam met bakken uit de hemel zetten en het onweerde er zelfs bij. De hele baan lag onder een laag water maar ondanks dat waren we lekker bezig. Dit was voor mij pas de tweede keer in de regen op de 600 dus het was nog even wennen maar naarmate de sessie vorderde begon ik mij steeds beter te voelen. Het was nog wel op eieren rijden want er was maar heel weinig grip met zo veel regen. Ondanks dat het pas mijn tweede keer was wist ik de sessie op een 5e plek af te sluiten en waren we dus heel tevreden! Na de sessie stopte het met echt hard regenen maar de baan bleef zeer nat. We hadden nog wat aanpassingen gedaan en toen mochten we weer voor de vierde sessie. Ik zat in een lekker ritme en ik wist mezelf steeds een beetje te verbeteren. Ik had lekker veel ruimte voor me en kon me dus helemaal op mezelf focussen. De motor voelde heel goed en de grip was ook veel meer. Ik was aan het einde maar liefst 7 seconden sneller dan de sessie daarvoor en daarmee stond ik op een tweede plek! Super dus!

lekker plezier maken!

De laatste sessie was het half nat half droog wat zorgde voor gevaarlijke situaties. Ik besloot geen risico’s te nemen en gewoon lekker te rijden.

Zaterdag ochtend was het tijd voor het echte werk! Twee kwalificaties en een race. De eerste kwalificatie begon heel goed, ik was lekker op weg en kon goed aanpikken bij een aantal snelle jongens die langs kwamen. Ik bouwde de sessie goed op en in een van de laatste rondes wist ik mijn snelste tijd tot nu toe te rijden! Een 1:46,4. Dit was goed voor een voorlopige 8e plek. We hadden nog steeds de problemen in de laatste bocht waardoor we daar op de rem nog veel verloren. Het lukte ons echter niet om de oplossing hiervoor te vinden en dus moesten we er maar mee leren leven.

apex!

De tweede kwalificatie ging iets minder. Het lukte mij niet om een perfect rondje neer te zetten waardoor ik wel snel was maar het niet aan elkaar wist te koppelen voor een echt snel rondje. Ik was even binnen geweest om alles op een rijtje te krijgen en toen ik weer naar buiten ging voelde alles goed. Ik had nog één ronde en mijn eerste sector was 0.2 seconden sneller! Helaas kwam ik in de tweede sector een achterblijver tegen waardoor ik iets tijd verloor. In de derde sector probeerde ik dit weer goed te maken maar bij het aanpakken van de rem voor de laatste bocht was ik iets te agressief waardoor de achterkant omhoog kwam en begon te stappen. Samen met de problemen die we al hadden in deze bocht werd het te veel en begon de motor wild te slaan. Het lukte me nog maar net om op de motor te blijven zitten maar ik ging wel vol rechtdoor de grindbak in. Hier moest ik nog hard werken om te zorgen dat de motor niet de bandenstapel in ging maar het lukte net om deze te ontwijken. Ik was wel weer een tiende sneller geweest in deze kwalificatie naar een 1:46.3 maar helaas zakte ik 4 plekken terug naar een 12e startplek.

vol uitaccelereren.

In de race had ik een goede start en pakte ik gelijk een paar man. Helaas in de eerste bocht blokte mijn voorganger goed waardoor ik aan de binnenkant over de curbstones heen moest en ook weer een paar plekken verloor. De rest van de ronde was een groot gevecht waarbij ik een aantal mensen inhaalde maar ook werd ingehaald. Ik kwam een paar plekken voor mijn startpositie door in de eerste ronde en daarna was het één groot gevecht. Er werd continue gewisseld van plekken en alles werd uit te kast gehaald om als eerste die bocht uit te komen. Ik heb in deze race met wel 7 verschillende rijders gevochten en uiteindelijk ging ik als 9e op de laatste bocht af. Door de problemen was ik hier niet sterk en Nick kwam dan ook binnendoor. Ik probeerde de kortere lijn te rijden en hem op de streep nog te passeren maar ik maakte een highsider en kon maar net op de wild bewegende motor blijven zitten. Hierdoor verloor ik de plek aan Nick maar ik werd nog wel tiende! Mijn beste resultaat op Assen dit jaar en ook weer twee tiende sneller naar een 1:46.2!

Al met al was het dus een goed weekend waarin we weer progressie hebben geboekt zowel op de droge als op de natte baan. tevreden dus!

harde maar eerlijke gevechten

Britisch Superbike Punten!

British Supersport wildcard op Brands Hatch GP!

Daar waren we weer! De British Superbike paddock, na een goed half jaar hier niet gereden te hebben was het eindelijk weer tijd voor het echte werk! De British Supersport is een onwijs sterk startveld met van begin tot eind alleen maar snelle jongens die echt weten hoe je rond moet gaan op de Britse circuits. Het werd dus hard werken maar ik kon niet wachten om hier weer van start te gaan!

Op de vrijdag hadden we twee vrije trainingen op het schema staan maar de eerste was al snel voorbij. Brands Hatch is een zeer technisch circuit met veel hoogteverschillen waardoor de afstelling van onze motor hier nog niet helemaal goed werkte. Dit zorgde voor een onstabiele motor en toen ik de hairpin uit kwam stapte mijn achterband weg en werd ik door de lucht geslingerd. Dit betekende na 4 rondjes al einde sessie en meteen op achterstand. Ik landde hard op mijn knie en die was dus ook meteen dik en erg pijnlijk. We hadden een hoop schade maar door de topmonteurs werd de motor snel opgeknapt voor de tweede sessie.

terug bij de British Superbike!

Deze tweede sessie ging al een stuk beter maar het bleek wel dat er hier echt gas gegeven wordt. Het was heel moeilijk om met de rest mee te komen en zeker omdat ik op een standaard Honda rijd tegen al deze maximaal getunede blokken. Ondanks dat waren we toch weer drie seconden sneller maar we stonden nog ver van de mensen voor me af. Nog wat aanpassingen aan de motor en wennen aan het circuit zou ervoor moeten zorgen dat we nog sneller konden.

Op zaterdag ochtend had het geregend en toen wij voor onze enige kwalificatie naar buiten gingen was de baan ook nog niet helemaal droog. Ondanks dat wist ik al gelijk aan het begin van de sessie 0.2 seconden sneller te zijn. Ik was even binnen gekomen voor een kleine aanpassing en toen ik naar buiten ging voor de tweede outing begon het te regenen. Eerst niet zo hard maar het werd al snel erger wat ervoor zorgde dat ik er bijna van af ging in de snelste bocht. Iedereen kwam binnen en deze sessie was al snel voorbij. Dit was jammer voor ons want rijtijd is juist wat we nodig hadden op dit moment.

uitdaagende baan Brands Hatch

Aan het eind van de middag hadden we de race. Het had onwijs hard geregend voor onze race en de baan was dus nog nat. Dit was onze redding want we waren erg snel in de regen! Ik had een redelijke start en kon gelijk meekomen met de jongens. Het was lastig inhalen want in de bochten ging ik ze buitenom voorbij en op alle andere mogelijke plekken maar op het rechte stuk kwam het vermogen weer aan bod en kwamen ze er terug voorbij. Ik zat in een goed ritme en haalde steeds meer mensen in tot ik mijn eigen ritme kon rijden. In de laatste ronde had ik nog een groot moment waardoor ik weer veel tijd verloor op het rechte stuk kwam de snelste motor van de klasse mij nog voorbij voor de finishlijn maar ondanks dat had ik mezelf toch opgewerkt van de 27e naar de 16e plek en 14e in de klasse! Dit betekende dus gewoon punten en dat is heel wat in de British Supersport!

De tweede race was maar liefst 18 ronden lang. Dit was mijn langste race tot nu toe. Ik had een redelijke start en kwam in gevecht met een andere wildcardrijder. Helaas was zijn motor een stuk sneller en reed ik in de bochten op hem af maar op het rechte stuk sloeg hij weer een gat op mij. Ik moest de hele race vol pushen en dit zorgde ervoor dat ik continue sneller was dan eerder. Helaas wist ik hem niet meer in te halen maar ondanks dat was het toch een mooi weekend! We hadden weer een hoop geleerd en we waren klaar voor de volgende race!

pushen!

Twee keer Top 10 in Dijon et Prenois

Dijon et Prenois, een oude bekende vanuit de Moriwaki cup en een uitdagend, vloeiend circuit! Dijon is een circuit met heel veel snelle bochten en hoogteverschil. Dit maakt het uitdagend maar tegelijkertijd ook onwijs mooi! De eerste vrije training had ik meteen het goede gevoel en ik kon me blijven verbeteren ondanks dat de setup nog niet helemaal naar wens was. Ik had meteen het goede gevoel te pakken en wist aan het eind van de sessie een vierde plek te noteren! Zeker tevreden dus maar we wisten dat de rest ook nog harder zou gaan!

De eerste kwalificatie zat ik in het begin in druk verkeer. Ik kwam binnen om hieraan te ontsnappen en zakte meteen terug naar de 18e plek. Hierna vond ik mijn plekje en kon ik in mijn eentje mijn tijden gaan draaien. Ik verbeterde mezelf elke keer weer en werkte mijn weg op in de tijdenlijst. Ik reed helemaal alleen waardoor ik veel tijd verloor op het lange rechte stuk maar ondanks dat wist ik toch een 7e plek te noteren. Voor de tweede kwalificatie besloten we om een kleiner tandwiel te steken zodat we een hogere topsnelheid zouden halen in de slipstream van de andere rijders.

het gevoel was super op Dijon!

Helaas konden we in de tweede kwalificatie niet veel proberen want net voor onze sessie begon het te regenen. We gingen nog wel even naar buiten om te proberen maar toen begon het steeds harder te regenen en was het niet meer te doen om sneller te gaan. In deze sessie had ik de derde tijd maar deze was niet sneller dan de eerste kwalificatie. Dit betekende dus een 7e startplek voor de twee races de volgende dag! Mijn beste startplek tot nu toe!

hard op de rem en draaien!

In de eerste race had ik een hele goede start. Ik wist snel van de plek te komen en koos de buitenkant van bocht 1. Hier kon ik een aantal mensen buitenom inhalen om op plek 5 door te komen voor bocht twee. Hierna begon het gevecht, ik vocht voor elke plek maar had moeite met mijn ritme vinden waardoor ik terug zakte naar de negende plek. Eenmaal in mijn ritme ging ik sneller en sneller en haalde weer mensen in. Ik reed het gat dicht naar Manuel en reed tijden vergelijkbaar aan de podiumplaatsen toen er een grote crash was en de rode vlag getoond werd. Balen! Want we hadden het goede gevoel te pakken en konden nog wat winnen! Ondanks dat toch gefinished op een 8e plek, mijn beste resultaat tot nu toe.

Race twee was mijn start ook goed alleen kwam ik in het gedrang in de eerste bocht. Ik had problemen met de grip achter en kwam vast te zitten achter een snelle Yamaha waar ik de gehele race niet voorbijkwam. Dit was erg frustrerend maar ik kon er niks aan doen. We hadden een hard gevecht met een stuk of 4 man waarbij regelmatig elkaar geraakt werd. Aan het einde van de race wist ik me naar voren te knokken en te finishen op een 10e plek. Er had zeker weten meer in gezeten maar ondanks dat was ik toch blij met een top 10 finish!

focussen op de volgende!

Zwaar weekend op Oschersleben

Zwaar weekend op Oschersleben

Sterke wedstrijden op Motorsport Arena Oschersleben!

Sterke wedstrijden op Motorsport Arena Oschersleben!

0