Klik gelijk door naar


Authors

Sterke wedstrijden op Motorsport Arena Oschersleben!

Sterke wedstrijden op Motorsport Arena Oschersleben!

De eerste keer dit seizoen ergens anders dan Assen, afgelopen weekend stonden de vierde en vijfde race op de kalender. We rijden dit jaar vaak op Assen maar dit weekend was het de eerste keer op Oschersleben met de 600. We zijn hier al een aantal keer geweest met de Moriwaki maar dit is een compleet andere baan met de 600 en is dus ook totaal niet te vergelijken.

Veel rijders hadden op vrijdag al een testdag gehad maar in verband met werk lukte het ons niet om al op donderdag te vertrekken. Daarom vertrokken we vrijdag ochtend richting het circuit om rond 3 uur aan te komen. Alles opbouwen en klaarmaken voor de vrije training op zaterdag.

Het gevoel met de motor is goed!

Omdat Oschersleben een tweedaags evenement is hadden we een vrije training, twee kwalificaties, een warm-up en twee races. Dit betekent veel rijtijd dachten we maar ook dat bleek weer vies tegen te vallen.

De vrije training verliep goed. We hadden geen haast en het voornaamste doel was dan ook vertrouwd raken met de motor op deze nieuwe baan. Het waren maar 15 minuutjes dus ik ben de hele sessie buiten gebleven en heb geprobeerd de baan zo goed mogelijk te leren kennen. Aan het eind van de sessie wist ik een 1:37 neer te zetten. Dit was nog ver van de snelheid maar het begin was er.

De eerste kwalificatie verliep een stuk minder vlekkeloos. Gelijk in de eerste ronde ging er iemand onderuit. Zijn motor bleef in de grindbak liggen en er waren niet genoeg marshalls om hem daar weg te halen. Daarom werd de kwalificatie al na twee rondjes stilgelegd. Normaal gesproken zou dit geen probleem zijn en zou de motor snel weggehaald worden waarna de sessie hervat kon worden. Echter werkte het hier in Duitsland iets anders. Het duurde heel lang voordat de motor weg was en toen hij eenmaal weggehaald was hadden we nog 8 minuten te gaan. Echter ging de pitlane niet open en werd onze sessie compleet geschrapt. Dit was slecht nieuws want ik had in totaal nu pas 8 rondjes op dit circuit gedaan en de laatste kwalificatie was al in een paar uur.

weinig rijtijd was het grote probleem dit weekend.

De tweede kwalificatie ging heel belangrijk worden want we moesten een grote stap maken. We zaten nog op 1:37 en moesten toch echt naar de 1:34 om de aansluiting te vinden bij de rest en richting de top 10 te komen. Ik ging gelijk vol van start en mijn eerste rondje was gelijk een 1:35, gevolgd door een 1:34 het tweede rondje.  Ik had vrij baan en liet me even terug zakken om vervolgens weer aan te zetten. Weer was ik sneller en twee ronden later lukte het me zelfs om een 1:33 neer te zetten. Hiermee wist ik de 12e startplek voor beide races op zondag veilig te stellen.

We maakten een grote stap gedurende de tweede kwalificatie!

Op zondag hadden we eerst nog een 8 minuten lange warm-up. Ik zat te veel in het gedrang om echt een snelle ronde neer te zetten maar het gevoel voor de races was goed en ik had er vertrouwen in dat we goede resultaten neer konden zetten vandaag.

Voor de races was de temperatuur buiten inmiddels opgelopen tot 30 graden en de zon scheen goed waardoor de omstandigheden zwaar waren. Ik had een goede start en bleef ongeveer op dezelfde positie zitten in de eerste ronde. Helaas was er een crash en werd de race afgebroken om alles op te ruimen. In de hitte met alles aan wachten was geen pretje en ik was dus ook blij toen we ons klaar konden gaan maken voor de herstart. Ik had weer een goede start en wist meteen een paar plekjes goed te maken. Gedurende de race wist ik mijn positie vast te houden en de snelle motoren achter me te houden. Ik was constant bijna een seconde sneller dan in de kwalificatie en finishte dan ook op een mooie 9e plek! Hier waren we heel tevreden mee en er viel zeker nog wat te halen voor de tweede race later die middag. We hadden wat weinig grip achter waardoor we besloten een veer te wisselen voor de tweede race. Het was een gok maar we besloten het toch te doen.

volgen en leren.

Ook de tweede race had ik weer een super start en wist na de eerste bocht mezelf naar de 9e plek te vechten. Ik zat op een super plek alleen ook nu weer was er een crash die ervoor zorgde dat de race onderbroken werd. Heel erg balen want ik had echt een super start! De herstart was ook goed alleen bij een inhaal actie in de eerste bocht zat er iemand aan mijn binnenkant die mij helemaal naar buiten drukte. Hierdoor verloor ik ongeveer 3 plekken en ging als 14e de eerste ronde door. Ik kwam in een goed ritme en reed het gat voor me dicht maar net toen ik de aansluiting vond blies er iemand zijn motorblok op waardoor er overal olie lag en er een hoop mensen vielen. Weer een rode vlag dus en de wedstrijdleiding besloot om de sessie niet meer te hervatten. Dat betekende dat race twee al voorbij was na 2,5 ronden en dit was super balen want ik zat net in een goed ritme en ik weet zeker dat ik nog wat plekken had goed kunnen maken. Nu sloten we het weekend af met een 12e plek maar ik weet zeker dat we weer voor de tiende plek hadden kunnen gaan!

duwen en trekken de eerste bocht in!

Het was dus jammer dat we zoveel last hadden met rode vlaggen want daardoor ging er een hoop rijtijd verloren. Ondanks dat en ondanks dat het mijn eerste keer hier was met de 600 hebben we laten zien dat we kunnen vechten voor top 10 plekken en dat we elke sessie weer een beetje beter zijn! Naast dit goede weekend op Oschersleben ben ik ook heel erg blij te mogen zeggen dat ik geslaagd ben voor mijn VWO diploma!

De volgende wedstrijd is pas op 15 juli. Dan rijden we weer op Assen, een baan die we kennen en ook hier willen we weer kunnen vechten voor top 10 plekken!

driedubbele race!

driedubbele race!

Aparte maar sterke derde race op Assen!

Aparte maar sterke derde race op Assen!

0