Klik gelijk door naar


Authors

Aparte maar sterke derde race op Assen!

Aparte maar sterke derde race op Assen!

Afgelopen weekend stond alweer de derde race van het seizoen op de kalender. Net zoals de eerste twee races was ook de derde race op het TT-Circuit van Assen.

Omdat ik pas vrijdag middag terug van vakantie kwam hadden we geen testdag op de vrijdag en moest alles gebeuren tijdens de drie sessies op de zaterdag.

Ready to go!

Het was heerlijk weer en hoge temperaturen zorgde voor goede omstandigheden. De eerste kwalificatie begon gelijk goed. In mijn tweede ronde reed ik al een van de snelste ronden die ik ooit op Assen gereden heb en ik zat dus meteen in een goed ritme. De ronde daarna schoot mijn stuurdemper los waardoor er heel veel onstabiliteit in de motor kwam. Bij het inleggen van elke bocht werd de motor zo onstabiel dat ik bijna crashte. Ondanks dit wist ik mezelf toch te verbeteren naar een tijd die 0.3 seconden sneller was dan dat ik hier geweest was. Ook hadden we moeite met de motor insturen, vandaar dat we de afstelling van de motor voor de tweede kwalificatie aangepast hebben zodat deze makkelijker in zou sturen.

Ik voel me steeds comfortabeler op de 600cc!

Tijdens de tweede kwalificatie stuurde de motor inderdaad makkelijker in maar we hadden nog steeds een groot probleem met de instabiliteit van de motor. Ik verloor heel veel tijd door de beweging van de motor en kon daardoor niet zo hard de bocht in als ik zou willen. Ook hadden we weinig grip in de achterkant van de motor wat niet mee hielp een goede ronde neer te zetten. Ondanks dit wist ik mijzelf toch weer met 0.7 seconden te verbeteren en er viel nog meer te halen. Ook reed ik al deze tijden alleen en werd ik dus niet geholpen door iemand anders. Ik mocht de race starten vanaf plek 16 maar het gat tot plek 8 was maar 0.8 seconden. Er viel dus een hoop te halen en ik keek heel erg uit naar de race!

mezelf door het veld heen vechtend

Helaas verliep het allemaal niet zoals gehoopt, door een rode vlag situatie werd het hele tijdschema uitgesteld en om dit in te halen bleef pitlane maar heel kort open. Toen ik aankwam ging hij net dicht en moest ik dus samen met een aantal andere uit de pitlane starten in plaats van op de starting grid. Dit betekend wachten tot het hele veld door de eerste bocht is en pas dan mag je vertrekken. Ondanks dit had ik een super start en kon ik bij Kevin van Leuven blijven die normaal voor top 5 klasseringen rijd. Ik bleef de hele ronden achter hem en aan het eind van de eerste ronde hadden we de eerste rijders dan ook al weer ingehaald. De hele race bleef een inhaalslag, ik wist me snel door de achterhoede van het veld te vechten en ondanks al deze inhaalacties bleef ik toch constant snel. In de laatste twee ronden haalde ik het groepje voor me in en zag ik een gat voor me. Dit gat was te groot om voor mij te dichten en ik besloot om op zeker te spelen en de wedstrijd uit te rijden. Het lukte mij om iedereen achter me te houden en ik finishte uiteindelijk op de 15e plek. Dit was twee plekken voor waar ik gekwalificeerd was en op de zesde plek reed men dezelfde tijden als ik tijdens de race. Het was dus een goede en constante race waarin we onszelf hebben laten zien. Het was jammer dat we uit de pitlane moesten starten want anders had het weleens een hele mooie klassering kunnen worden.

zwaaien naar de fotografen na een goede race!

Aankomend weekend moeten we gelijk weer rijden maar nu op het Duitse circuit Oschersleben. Hier ben ik al een aantal keer geweest met de Moriwaki en het is voor mij dus bekend. We rijden een ander tijdschema dit weekend met in plaats van één dag en drie sessies nu twee dagen en zes sessies. We hebben een vrije training en twee kwalificaties op zaterdag en op zondag de warm-up en twee races. Ik kijk er erg naar uit om weer eens op een ander circuit te rijden en ik hoop dat we ons weer goed kunnen laten zien!

Sterke wedstrijden op Motorsport Arena Oschersleben!

Sterke wedstrijden op Motorsport Arena Oschersleben!

Opnieuw verbetering op Assen!

Opnieuw verbetering op Assen!

0