Klik gelijk door naar


Authors

Opnieuw verbetering op Assen!

Opnieuw verbetering op Assen!

Afgelopen weekend was het voor mij de tweede race van het OW-Cup seizoen. Net zoals de eerste race werd ook de tweede wedstrijd op Assen gereden. Deze baan kende ik dus al met de 600 en ik had er veel zin in om weer te gaan verbeteren!

Vrijdag vond de testdag plaats voordat we op zaterdag de race hadden. Het weer was zoals gewoonlijk op Assen weer tegenvallend. Het waaide hard en het was erg koud. ’s Nachts had het flink geregend en tegen de tijd dat we voor de eerste sessie naar buiten moesten was de baan nog maar halfdroog. Hiervoor besloten wij om de eerste sessie binnen te blijven en geen risico’s te nemen. De rest van de dag bleef het hard waaien en het was moeilijk omgaan met deze wind die compleet anders stond dan de laatste race. We hebben de hele dag met oude banden gereden maar ondanks dat lukte het me toch om mezelf te verbeteren en constante tijden neer te zetten. De laatste sessie besloten we om een nieuwe achterband te steken. Dit wierp meteen zijn vruchten af want na twee rondjes reed ik al een 1:47.6 dit was 1,2 seconden sneller dan de laatste race. Hierna kwam ik in veel verkeer en kon ik geen lekker rondje meer neerzetten. Ondanks dat was ik wel nog constant sneller dan de vorige wedstrijd. Ik eindigde deze dag op een 20e plaats met 600cc’s en 1000cc’s gecombineerd en een 11e plek in de 600cc klasse.

Vol gas de GT uit!

Ook op zaterdag ochtend was het koud en winderig maar om kwart over negen moesten we weer aan de slag. De eerste kwalificatie verliep goed. Ik kwam gelijk lekker in me ritme en we hadden sinds vrijdag een goede stap gemaakt qua stabiliteit tijdens het aanremmen. Ik wist de sessie als 12e af te sluiten. We moesten nog wel een stap maken maar het begin was er! De wind was compleet gedraaid en daardoor kwam de gearing niet helemaal uit. Dit en een aanpassing aan de voorkant van de motor moest ervoor zorgen dat het in de tweede kwalificatie beter zou moeten gaan.

Het gevoel met de motor wordt steeds beter!

De tweede kwalificatie wisten we weer een stap te maken. Ik kon mijn tijd met 4 tienden van een seconden ten opzichte van vrijdag aan te scherpen. Het duurde lang voordat dit me lukte maar met een zeer versleten achterband was het dan ook niet makkelijk. We misten wel een beetje de aansluiting want de persoon voor me was 0.7 seconden sneller. Ik eindigde de sessie op een 14e plek. We hadden dus wel degelijk weer een stap gemaakt maar er moest nog wel het een en ander gebeuren voor de race. Met een laatste aanpassing aan de achterkant waren we klaar voor de race.

Zwaar overleg over de afstelling van de motor

Mijn tweede race op de 600cc. Ik had een slechte start en kwam in het gedrang. In de eerste bocht wist ik al weer een hoop plekken goed te maken en vocht me gelijk naar voren. Op het rechte stuk kwamen al weer twee man mij voorbij en bij het aanremmen kwam er iemand veel te hard aan. Hij had zijn rempunt compleet gemist en kwam in volle vaart op me af. Ik moest de motor rechtop zetten en van de baan af waardoor ik weer helemaal achteraan aan moest sluiten. Dit was een enorme domper en het inhalen moest beginnen. Door de langzame rijders voor me kon ik niet in mijn ritme komen en kon ik niet mijn eigen lijnen rijden. Ik vocht me naar voren maar eenmaal op de 14e plek aangekomen was er helaas een rode vlag na een crash. Dit betekende een vroegtijdig einde van de race en een teleurstellende finishplek want met mijn ritme had ik mee kunnen vechten voor de achtste plek.

How low can you go?

Over een maand is de derde race van het seizoen maar eerst heb ik nu twee weken examens. Nog even vol houden en focussen op school en dan kunnen we ons weer helemaal op gaan laden voor de derde race op Assen!

Aparte maar sterke derde race op Assen!

Aparte maar sterke derde race op Assen!

Het Supersport debuut van Tomás de Vries in de OW Cup!

Het Supersport debuut van Tomás de Vries in de OW Cup!

0