Klik gelijk door naar


Authors

Met Kerst en Oud & Nieuw in de Spaanse zon!

Hallo vrienden van Tomás,

Het is eindelijk weer zo ver! We mogen na 8 weken weer aan de slag met de motor. Op 29, 30 en 31 december gaan we de wintertest rijden op het Zuid-Spaanse circuit Jerez de la Frontera. Het is 2300 km rijden en daarom moeten we al op eerste kerstdag vroeg vertrekken. We hopen dat we het in twee en een halve dag kunnen rijden zodat we ook nog anderhalve dag hebben om de tent op te bouwen en alles voor te bereiden.

Voor deze training gaat Jerry van der Bunt mee om mij te helpen als monteur, data specialist en ook persoonlijk, Jerry heeft veel ervaring als coureur in de 125cc, de Moto3 en het EK SuperMono, ook is hij als data expert actief in de Moto3 van de BSB waar wij volgend jaar ook willen rijden . Ons doel is om Spanje aan de afstelling van de motor te werken, mijzelf weer verbeteren en natuurlijk ook heel veel plezier maken.

Jerry van der Bunt rijdt zelf in EK SuperMono en met succes! 

We rijden drie dagen met 5 sessies van 20 minuten. Dit is best veel en ik hoop dan ook dat we in deze rijtijd veel progressie kunnen boeken en de motor nog beter leren kennen. Het is in Jerez op dit moment erg goed weer! Rond de 18 graden en droog. De enige factor die nog roet in het eten kan gooien is regen natuurlijk maar we hebben ook een regenset-up nodig, zeker in Engeland.

Zoals jullie misschien al hebben gezien hebben we ook de aanhanger uitgebreid met twee bakken boven op het dak waar onze vloertegels en de tent in kunnen zodat we meer ruimte overhouden voor in de aanhanger zelf.  Ook de motor is weer keurig verzorgd door Ten Kate Racing Products, we hebben er vering sensoren op laten zetten zodat we in de data terug kunnen lezen wat de motor allemaal doet, hier gaat Jerry ons mee helpen om dit te leren.

Het hele DAT Race team past in de aanhanger.

In de bakken op het dak passen de racevloer en een tent.

In de bakken op het dak passen de racevloer en een tent.

Twee grote bakken op de aanhanger om alle spullen met te kunnen nemen.

Twee grote bakken op de aanhanger om alle spullen met te kunnen nemen.

Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling zodat iedereen er weer fris tegen aan kan in 2015! Zodra we weer thuis zijn na de test zal ik een nieuwe blog en foto's plaatsen over hoe het ons daar in het verre Spanje is verlopen.

EN Natuurlijk hoop ik jullie in 2015 allemaal weer terug te zien op de Start Grid!

Wintertest in Spanje met Jerry van der Bunt

Op weg naar 2015! Hard aan het werk voor de BSB.

Op weg naar 2015! Hard aan het werk voor de BSB.

0