Klik gelijk door naar


Authors

Moto3 training op circuit Zolder in Belgie

Moto3 training op circuit Zolder in Belgie

Afgelopen weekend stond er een training op het circuit Zolder in België tijdens het ONK op de planning. Ik heb getraind met mijn Honda NSF250R Moto3 en ook hadden we data specialist Walter Jansen van Raceplan (www.raceplan.nl) gevraagd mij te ondersteunen om extra stappen te maken.

Een weekend met wisselvallig weer op Zolder.

Van tevoren wisten we al dat het geen super weer zou worden maar dat het zulke lastige omstandigheden zouden worden als dit hadden we niet verwacht. Toen we vrijdagavond aankwamen zag het er al dreigend uit maar gelukkig werden we uitgenodigd om bij Ivar Doornbos #43 van Tamariva Racing (ONK Supersport - www.tamariva.nl/racing/) in de pitbox te gaan staan. Daardoor stonden we in ieder geval droog en direct aan de pitlane.  Het kwam ook goed uit omdat Ivar ook ondersteuning van Walter kreeg.

Op weg naar een snellere tijd!

Zaterdagochtend was het bewolkt en het zag er naar uit dat het niet droog ging blijven maar de temperatuur  was goed en ik heb de eerste sessie rustig aan gedaan, de baan verkent en nog niet al teveel risico’s genomen. De rest van de dag was het heel erg wisselvallig want er waren sessies waarbij het eerste gedeelte van de baan helemaal droog was en het achterste gedeelte zeiknat waardoor je en niet op regenbanden en niet op slicks naar buiten kon. We hebben tijdens deze sessies dan ook besloten om binnen te blijven. Ik heb met Walter besloten na elke sessie wat de minpunten waren en hoe we dat gingen verbeteren. Dit lukte goed en we konden steeds een stapje verder gaan. Aan het einde van de dag was ik tevreden en ik wist wat het doel voor de volgende morgen was.

Wachten tussen de sessies.

Die nacht had het echter wel hard geregend maar dat vond ik niet erg want ik had nog nooit met de Moto3 in de regen gereden en dus ook nog geen goede setup. We hadden wat kleine aanpassingen gedaan voor de sessie en die pakte goed uit want ik had een goed gevoel met de motor en in ging lekker rond. Toen we voor de tweede sessie naar buiten wilden was het probleem weer dat het circuit half droog, half nat was waardoor we weer niet konden rijden. de sessie erna was het wel weer droog en ik zat in een goed ritme en met het andere tandwiel ging het ook beter. Op het moment dat we voor de vierde sessie naar buiten wilden begon het opeens heel hard te regenen en konden we weer snel wisselen. Helaas hadden ze deze sessie voor ons heel erg ingekort omdat er maar twee mensen op de baan waren en ze achter op schema liepen en hierdoor kon ik alleen maar een inlap en outlap rijden. Dit was ook de laatste sessie van de dag. Met Walter heb ik nog even naar de data gekeken en een manier gevonden om sneller terug te kunnen schakelen en dit gaan we volgende keer dan ook zeker proberen.

Ik kijk wel tevreden terug op dit weekend ondanks de moeilijke omstandigheden, weinig rijtijd en de drukte op de baan met hobbyrijders. Ik wil Frans Doornbos van Tamariva Racing hartelijk bedanken voor de plaats in zijn box!!

Veel gezelligheid met het Tamariva Race Team - Bedankt voor de plaats in de box.

Donderdag vertrekken we weer naar Engeland voor een race met de Moriwaki 250 Junior Cup tijdens het British Superbike op het GP circuit van Brands Hatch! Ik heb er super veel zin in en we gaan vol knallen tijdens dit super gave en grote evenement met meer dan 30.000 toeschouwers!!! Wat ook leuk is dat Edwin en Jan-Willem Boers van mijn sponsor Dupolco helemaal naar Engeland komen om mij aan te moedigen.

Bij de British Superbike zitten de tribunes met meer dan 30.000 mensen aardig vol.

Dus ...............


Tomas bijna in de punten op Oulton Park

Een Moto3 race in het CEV Repsol Spaans open.

0