Klik gelijk door naar


Authors

Moeizame tweede test op Motorland Aragon.

Moeizame tweede test op Motorland Aragon.

 

Op naar Spanje.

Op 27, 28 februari en 1 maart stond de tweede wintertest op het programma, het beloofde mooi weer te worden en we hadden veel rijtijd, maar..

In windkracht 8 voor de toegangspoort van Aragon.

Het bleek allemaal niet zo mee te zitten deze dagen want toen we aankwamen waaide het ontzettend hard, dit zorgde ervoor dat we onze tent niet op konden zetten en dat we dus in de box moesten, gelukkig mochten we in de box bij Gustav Racing uit Zwitserland. De weersberichten zeiden dat het de volgende dag nog harder zou gaan waaien en dat bleek ook zo te zijn.

Het zag er niet slecht uit maar het was erg koud en een enorm harde wind.

Vrijdag 27-02: een stormachtig begin!

Toen ik de voor de eerste sessie naar buiten wilde waaide het alweer aardig hard maar nog niet zo hard als de dag daarvoor. Eenmaal buiten bleek dat mijn quickshifter het niet deed en ook gaf mijn display maar de helft van het toerental aan waardoor het moeilijk te zien was wanneer ik moest schakelen. Ik ben naar binnen gekomen en we hebben het geprobeerd op te lossen maar dit lukte niet en uiteindelijk heb ik het hele weekend zonder quickshifter en met de helft van mijn toerental moeten rijden. Ook was het zo hard gaan waaien dat het echt gevaarlijk op de baan werd, in een aantal bochten voelde ik gewoon hoe de wind mijn voorwiel onder me vandaan blies en ik bijna onderuit ging. In andere bochten werd je bijna van de baan geblazen. Ik heb maar heel weinig ronden kunnen rijden deze dag.

Life is racing, all the rest just waiting!

 

Zaterdag 28-02: Minder wind maar erg koud!

De tweede dag was het beter weer, het was nog steeds maar 10°C maar de wind was een stuk minder. Ik was gelijk een stuk sneller maar er was zeker nog plaats voor verbetering, in elke sessie ben ik wel sneller geweest maar ik heb vooral gelet op kleine verbeteringen zoals remmen en terugschakelen. ’s Middags begon het weer harder te waaien en mijn achterband begon ook op te raken maar toch was het gevoel nog goed.

Zondag mooi weer dus volop rijden, dachten we....

Zondag 01-03: Kort en zeker niet krachtig!

Toen we de laatste dag wakker werden regende het. Gelukkig stopte dit ook weer snel en droogde de baan goed op want het beloofde een mooie dag te worden, de zon scheen goed en het was meteen 15 graden. We hadden een kleine aanpassing gedaan aan de motor zodat hij stabieler zou blijven tijdens het aanremmen en dat werkte goed want ik was meteen in mijn eerste rondje sneller als de dag er voor maar in de tweede ronde van de eerste sessie reed ik vol gas op het rechte stuk achter op het circuit toen ik opeens geen vermogen meer had. Ik heb meteen de koppeling erbij gepakt en de motor langs de kant gezet. Dit hebben we wel eens eerder gehad en toen hadden we aardig veel schade aan het motorblok dus we hopen dat het deze keer meevalt.

De motor is nu weer bij Ten Kate en die gaan ervoor zorgen dat de motor weer helemaal klaar is voor de eerste race in de Hel British Motostar op 4 april.

Ik hou jullie op de hoogte, in mijn volgende blog zal ik de race-agenda voor het BSB seizoen meesturen. Ook werken we aan een live-pagina op mijn website waar jullie de resultaten van het weekend, de vrije trainingen, de kwalificaties en de races kunnen volgen.


Eindelijk het gaat beginnen!

Laatste test op Motorland Aragon in Spanje

0