Klik gelijk door naar


Authors

We mogen bijna weer! Mijn eerste blog in 2016

We mogen bijna weer! Mijn eerste blog in 2016

We mogen weer bijna!

Na een lange winterstop is het nu weer bijna tijd om op de motor te stappen! De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het seizoen 2016. Op dit moment hebben we al veel voor elkaar maar om het budget helemaal rond te krijgen blijven we hard doorzoeken naar mensen of bedrijven die me willen steunen.

Helaas was het dit jaar niet mogelijk om een wintertest te doen tussen kerst en oud & nieuw maar het is nu dan eindelijk tijd voor de voorjaarstest. Over minder dan een maand reizen we af naar Spanje om 4 dagen te gaan rijden op Cartagena.

Cartagena is een circuit aan de Spaanse kust. Twee jaar geleden ben ik hier al een keer met de Moriwaki geweest en het circuit beviel me goed. Het is een afwisselend circuit met snelle en langzamere bochten, ideaal voor de Moto3! Dit evenement wordt georganiseerd door een Engelse organisatie en er is dus een hoge opkomst van British Superbike rijders en dus ook rijders waar ik het volgend jaar tegen op zal moeten gaan nemen. Ik heb er heel veel zin in en kan niet wachten om na zo’n lange winterstop weer op mijn Moto3 te stappen!

Op dit moment zijn we druk bezig met het klaar maken van de motor voor het nieuwe seizoen. de hele motor wordt opnieuw opgebouwd, alles schoongemaakt en daar waar mogelijk proberen we de motor beter te maken.

Zo hebben we een nieuwe remklauw gemonteerd die verbetering zou moeten kunnen brengen in mijn remstijl.

Ook ga ik in Cartagena proberen om een agressievere rijstijl aan te nemen want dit is nodig als ik volgend jaar in de top-10 wil gaan rijden. Het veld volgend jaar is weer flink aangesterkt en er zijn een hoop nieuwe deelnemers waardoor het weer een mooi jaar beloofd te worden!

Voordat we naar Spanje vertrekken gaan we eerst aankomende zondag voor het eerst op de Kartbike in Hasselt te België rijden. De Kartbike is een vrij kleine motor waarmee op kartbanen gereden wordt. Het is een goede training en het is makkelijk omdat het binnen kan en je dus geen problemen met het weer hebt.

Een week later is het tijd voor de eerste buitentraining met mijn Honda CRF 450 Supermotard. Hiermee ga ik op Kartbaan Emmen rijden op 14 februari. Dit is de laatste training voordat we vertrekken naar Spanje.

 

Op 8 April is het dan echt zover. De eerste race van het Hel Motostar British Championship op het Britse circuit Silverstone GP. Silverstone is een groot Grand-Prix circuit en ik vind dit een hele mooie baan! Ik kan niet wachten tot dat het echt gaat beginnen na de aankomende drukke trainingsmaanden!

Dus vanaf begin maart kunnen jullie weer regelmatig een nieuwsbrief of een raceverslag van mij verwachten.


Vertrekken naar Cartagena!

Vertrekken naar Cartagena!

Prettige Feestdagen en de beste wensen voor 2016!

0