Klik gelijk door naar


Authors

Oulton Park brengt ongeluk...

Oulton Park brengt ongeluk...

Voor de tweede keer op Oulton Park! We hadden er wat in te halen want de laatste keer dat we hier waren hebben we een hoop problemen gehad met de brandstofpomp waardoor ik geen kwalificatie had gereden en vanaf de laatste plek moest starten om vervolgens tijdens een inhaalrace naar de 21e plek te rijden! Gelukkig begon dit weekend beter!

We vertrokken woensdagavond om 7 uur om vervolgens de hele nacht door te rijden en zo om 8 uur ’s ochtends aan te komen op het circuit! Zoals gewoonlijk bestond de donderdag uit het opbouwen van de tent, de motor klaarmaken, een rondje hardlopen en fietsen over de baan om hem weer in mijn hoofd te krijgen en daarna vroeg naar bed om fit te zijn voor de eerste vrije trainingen!

Er Komen altijd ontzettend veel mensen kijken in Oulton! Jong of oud een poster met handtekening is altijd leuk!

Dit weekend bestond niet zoals normaal uit twee races maar uit een. Hierdoor hadden we de twee vrije trainingen op vrijdag, twee kwalificaties op zaterdag en op zondag 8 minuten warm-up en een race over 12 ronden.

Het weekend begon ik erg goed! Ik zat in een lekker ritme en kon mijn tijd steeds aan blijven scherpen. Ikhad een goed gevoel met de motor en kon de lijnen rijden die ik wilde. Ik wist mijn tijd al met 3 seconden te verbeteren ten opzichten van de vorige keer dat we hier reden! Ik reed mijn laatste ronden een snelle tijd en wist zo tiende te eindigen! Een goed begin dus.

Voor de bekende poort van Oulton Park langs de laatste bocht uit! - foto Ian Hopgood

De tweede vrije training was een stuk minder goed, ik had moeite om mijn tijden omlaag te krijgen en bleef heel de tijd hangen op 1:50. Hierdoor ging ik alleen maar meer pushen en toen lukte het helemaal niet meer. Uiteindelijk wist ik mijn tijd uit de eerste vrije training nog met een tiende te verbeteren naar 1:49,4 maar ik was alles behalve tevreden! Samen met Jerry hebben we besproken waar ik het liet liggen en zo zijn we toch met vertrouwen de zaterdag in gegaan.

Zaterdagnacht had het hard geregend en de baan was ’s ochtends dan ook flink nat. Wij moesten als eerste de baan op en daarom was het al snel duidelijk dat de eerste kwalificatie nat was. Ik besloot om niet te veel risico’s te nemen omdat het ’s middags toch droog zou zijn en zo reed ik lekker mijn rondjes en kwam ik tot een 9e plek in het Moto3 klassement en 11e plek totaal. Het stelde allemaal niet heel veel voor maar het gevoel was goed als het zondag nog zou gaan regenen.

bespreken met Jerry waar we nog tijd kunnen winnen of waar de motor beter moet.

Kwalificatie twee, later die middag, was zoals verwacht droog, het was niet warm en er waren dan ook een hele hoop val partijen die sessie. In het begin kon ik de sessie goed opbouwen, toen bleef ik even hangen en kwam Mike voorbij, daar kon ik van profiteren en mijn tijden zo weer iets omlaag brengen. In de laatste ronden kwamen Joe en Jorel mij voorbij, ik kon aanpikken en zonder al teveel moeite reed ik die ronde achter ze aan en zo kon ik mijn tijd met 1.5 seconden aanscherpen naar een 1:47,9 om zo een 11e startplek te bemachtigen, mijn beste tot nu toe!

De elfde startplek voor de race was mijn beste resultaat tot nu toe, voor het eerst op rij 4! - Foto Ian Hopgood

De warm-up op zondag was pas om 12:15, dit in verband met dat we pas om 12 uur mochten beginnen met het programma. De warm-up verliep soepel en ik heb niet te gek gedaan en lekker warm gereden voor de race.

Om 3 uur was het dan zover, we mochten beginnen! Ik had geen super start maar kon weer wat plekjes goed maken in de eerste bocht. In de tweede mocht probeerde Mike mij in te halen alleen hij ging wat te hard en zo gingen we bijna onderuit. We moesten wel wijd en Cameron kwam ons voorbij. Een bocht later zaten we er allebei weer voor en reden we het gaatje dicht naar de groep voor ons. De tweede ronde ingaand was Mike er al bij alleen ik had nog een gaatje. In de tweede ronde had ik gelijk een snel rondje en reed het gaatje steeds verder dicht tot ik de eerste bocht instuurde. Ik schakelde twee keer terug en hoorde toen ‘knak’ ik probeerde de derde keer ook terug te schakelen maar dit lukte niet dus besloot ik om de motor gelijk aan de kant te zetten en geen risico te nemen om meer kapot te maken. Eenmaal van de baan af bleek dat mijn ketting van mijn tandwiel was afgelopen. Onwijs jammer want de jongens waar ik op dat moment achter zat vochten later die race voor de tiende plek en daar had ik heel graag bij gezeten!

 

Het komende race weekend is op 18,19 en 20 september, mijn ‘thuisrace’ op het Nederlandse TT Circuit Assen! Dit is de enige race die niet in Groot-Brittannië verreden word en ik heb er super veel zin in om te laten zien aan mijn sponsoren wat ik dit jaar allemaal geleerd heb en weer te vechten voor de top 10!


Teleurstellende thuisrace op Assen

Teleurstellende thuisrace op Assen

Top 10 op Cadwell Park!

Top 10 op Cadwell Park!

0